Yeni sanayi şehri kuruluyor 

Yeni sanayi şehri kuruluyor 
Kırıkkale’nin şehir merkezinde bulunan ve yıllardır sözde kalan eski sanayi olarak bilinen bölgenin kaldırılması amacıyla çalışmalar başladı.

798 DÜKKAN, 29 TİCARİ MERKEZ, 820 İŞ YERİ KAPASİTELİ SİTE İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

İHALE 3 TEMMUZ’DA
Şehrin tam merkezinde bulunan ve halk arasında eski sanayi olarak bilinen, binlerce esnafın faaliyetini sürdürdüğü bölgenin kaldırılması amacıyla girişimler meyvesini verdi. 3 Temmuz’da ilk ihalesi yapılacak olan ‘Yeni Sanayi Sitesi’nin yapım aşaması TOKİ tarafından yapılan ihale sonrası başlayacak. Başkan Saygılı, sanayi sitesinin şehir merkezinden kalkarak, çevre kirliliği ve trafik yoğunluğunun ortadan kalkacağını söyledi. Saygılı, “Yeni Sanayi Sitemiz tamamlandığında inşallah esnafımız kendine yakışır bir tesis kazanmış ve Kırıkkalelilere yakışır bir hizmet vermiş olacak” dedi.

BİNLERCE KİŞİ İSTİHDAM SAĞLAYACAK 
798 sanayi dükkanı, 29 ticari merkez olmak üzere mini bir şehir kurulacağını belirten Saygılı “Burası binlerce kişiye de iş istihdamı sağlayacak. Yaklaşık 820 iş yeri kapasiteli bir yatırım olacak. Hem burada işyeri bulunan esnaflarımız hem de buraya gelen vatandaşlarımız için çarşı içerisinde cami, lokanta, PTT gibi sosyal alanlarda mevcut olacak. Burada da çalışanlarımız daha iyi koşullarda verimli üretim sağlanması amacıyla tüm gereklileri yerine getireceğiz. İş yükü çok fazla olacak olan bu yerde neredeyse bir şehir kuracağız.” 

ESNAFA KOLAYLIKLAR SAĞLANACAK 
Yeni sanayi sitesi, Kırıkkale Belediyesi’nin Aşağı Mahmutlar mahallesinde arsa devrini yaptığı alana kurulacak.  Saygılı “Öncelikle şuan eski sanayi sitemizde faal olarak bulunan esnaflarımıza öncelik tanıyacağız. İşyerleri teslimden sonra başlayacak olan ödemeler için de esnafımıza çok büyük kolaylıklar kazandırmak için çalışmalarımızı ve görüşmelerimizi de sürdürüyoruz. Kırıkkale’mizin en büyük kentsel dönüşümü şehrimize hayırlı olsun. ” ifadelerini kullandı.

Haber: Ahmet Gökdemir
 


645d085212161.1.png

645d085249f0b.2.png

645d08529c189.3.png

645d08530b2a5.4.png

645d085379364.5.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.