Yüksek İhtisas Hastanesi’ne “Anne Dostu” unvanı 

Yüksek İhtisas Hastanesi’ne “Anne Dostu” unvanı 
Sağlık Bakanlığı'nın anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği "Anne Dostu Hastane" Programı kapsamında Yü

UYGUN ALANLAR OLUŞTURULDU 
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığınca yürütülmekte olan “Anne Dostu Hastane” programı kapsamında, Yüksek ihtisas Hastanesinde anne ve anne adayları için mahremiyete dayalı tek kişilik travay, doğum, lohusa odalarında gebelerin kendilerini ev ortamında rahat hissedebilmeleri, hareket özgürlüğü sağlayabildikleri ve istediği uygun bir refakatçi ile kalabilecekleri alanlar oluşturuldu.

BİREBİR GÖRÜŞMELER YAPILDI 
İl Sağlık Müdürlüğü “Anne Dostu Hastane” program sorumluları tarafından hastane personelinin tamamına hizmet içi eğitimi verilerek başlayan süreç, müdürlüğümüzü ve hastanemizin koordineli çalışmaları ile fiziki koşullarının güçlendirilmesi, doğum salonunun annelerin konforlu bir şekilde doğum yapmalarına olanak sağlayacak şekilde dizayn edilmesi ile devam etti. Anne Dostu Hastane Ulusal Denetçileri ekibi tarafından hizmet sunumunda özveriyle çalışan hekim ve ebeler ile hizmet alan gebe, lohusa ve yakınları ile birebir görüşmeler yapıldı.

KRİTERLERİ YERİNE GETİRDİ 
Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yusuf Albayrak, “Çalışmalar sonrasında hastanemizin birçok birimi bakanlığımızca görevlendirilen ekip tarafından değerlendirildikten sonra, Anne Dostu Hastane kriterlerinin tamamının yerine getirildiği gözlemlenerek anne dostu hastane unvanı almaya hak kazandı. Değerlendirme sonucunda Yüksek İhtisas Hastanesi, Ulusal Anne Dostu Hastane Kriterlerini yerine getirip başarılı uygulamaları sahada hayata geçirmesi nedeniyle 2023 yılının ilk ‘Anne Dostu Hastane’ unvanını almaya hak kazandı” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.