Zam şampiyonu Patlıcan

Zam şampiyonu Patlıcan
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürlüğü verilerine göre TR71 Bölgesinde (Kırıkkale, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde) En Yüksek Artış-Düşüş Gösteren Seçilmiş Maddeler ve Değişim Oranları belli oldu.

TR71 BÖLGESİNDE EN YÜKSEK ARTIŞ-DÜŞÜŞ GÖSTEREN SEÇİLMİŞ MADDELER VE DEĞİŞİM ORANLARI BELLİ OLDU

Oralara göre en yüksek artış Patlıcan’da, en yüksek düşüş ise Portakal’da oldu.

44 MADDENİN FİYATINDA DEĞİŞİKLİK YOK

TR71 Bölgesinde (Kırıkkale, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde) En Yüksek Artış-Düşüş Gösteren Seçilmiş Maddeler ve Değişim Oranları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürlüğü verilerine göre TR71 Bölgesinde Aralık 2018'de endekste kapsanan 407 maddeden; 44 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 202 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 161 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.

ARTIŞ VE DÜŞÜŞ GÖSTEREN MADDELER VE DEĞİŞİM ORANI

TR71 Bölgesinde bir önceki aya göre değişim oranına bakıldığında en yüksek artış yüzde 34,71 ile Patlıcan olmuştur, Sivri Biber yüzde 26,87, Kabak yüzde 23,18, Kuru Soğan yüzde 21,35 ve Eşofman (Çocuk İçin) yüzde 10,01 artış oranıyla takip etmiştir. TR71 Bölgesinde bir önceki aya göre değişim oranına bakıldığında en fazla düşme yüzde 18,97, ile Portakal olmuştur, Domates yüzde 14,68, LPG Dolum Ücreti yüzde 9,20, Benzin yüzde 7,13 ve Kömür Ücreti yüzde 4,64, düşüş oranıyla takip etmiştir.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.