Hasandede Köyünde aşure birlikteliği

Hasandede Köyünde aşure birlikteliği
 Haber Merkezi
Muharrem Ayı ve Aşure Günü nedeniyle, Kırıkkale’nin Hasandede Köyünde aşure etkinliği düzenlendi. Birlik ve beraberliğin simgesi olan aşureler, dualar eşliğinde vatandaşlara dağıtıldı.

HEP BİRLİKTE DUALAR EDİLDİ

Kırıkkale'nin manevi değerlerinden biri olan Şeyh Hasandede'nin türbesini ziyaret ederek dua eden Vali Mehmet Makas, daha sonra Hasandede Köyü'nde düzenlenen Muharrem Ayı etkinliğine katıldı. Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal ve il protokolünün de hazır bulunduğu programda, vatandaşlara aşure ikram edildi. Vali Makas, yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, "Muharrem ayı, İslam alemi için önemli bir ay. Bu ayda yapılan ibadetlerin, özellikle de tutulan oruçların Allah katında makbul olacağına inanıyorum.

MANEVİ BİR ORTAM OLUŞTU

Makas, “Hasandede gibi değerli bir yerde bir araya gelerek bu anlamlı günü kutluyoruz. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin Muharrem ayını tebrik ederim" dedi. Belediye Başkanı Ahmet Önal ise, "Muharrem ayının, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi açısından önemli bir fırsat olduğunu" belirterek, "Bu tür etkinliklerin, hemşehrilerimizi bir araya getirerek sosyal dokuyu güçlendirdiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. Programda, aşure ikramının yanı sıra çeşitli etkinlikler de düzenlendi. Köy halkı, bu anlamlı günde bir araya gelerek hoşça vakit geçirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.