Hastalar, etkinlikle moral buldu

Hastalar, etkinlikle moral buldu
 Haber Merkezi
İl Sağlık Müdürlüğü ve Yüksek İhtisas Hastanesi tarafından 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde bulunan hastalara program düzenlendi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen etkinliğe İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yusuf Albayrak ve hastane idarecileri, TRSM Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Ahmet Buğra Acıdere, kurum personelleri ile aileler katıldı. Çeşitli eğlencelerin gerçekleştirildiği programda ses sanatçıları tarafından canlı olarak seslendirilen türkülere merkezde tedavi gören hastalar eşlik ederken, oyun havalarda ise piste çıkarak gönüllerince oynadılar.

hasta-jpg2.jpg

196 KİŞİYE HİZMET VERİYOR

Kırıkkale Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde toplam kayıtlı 196 kişiye hizmet verildiğini ifade eden Fatma Dağ yılmaz, kuruma ortalama gelen aktif danışan sayısının 25 olduğunu belirtti. Kurumda; sorumlu psikiyatrist, sosyal, hizmet uzmanı, psikolog, hemşire, memur, temizlik personelleri ve güvenlik olmak üzere 14 kişinin hizmet verdiğini sözlerine ekleyen Fatma DAĞ YILMAZ, merkezin kronik ruh sağlığı rahatsızlığı olanlara yönelik hizmet verildiğini, amacın kayıtlı danışanların tanı tedavi ve ilaç kullanımlarının düzenli takibinin yapılarak rehabilitasyon çalışmaları ile topluma kazandırılmasını sağlamak ve yaşam kalitelerini artırmak olduğunu söyledi.

hasta-jpg3.jpg

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Merkezin vermiş olduğu hizmetler konusunda açıklamalarda bulunan Fatma Dağ Yılmaz “Psiko eğitim, rehberlik hizmetleri, aile eğitimi, hemşirelik hizmetleri, grup terapisi ve grup çalışmaları, bireysel görüşme uğraş terapisi sosyal beceri eğitimi gibi hizmetler merkezimizce verilmektedir. Kayıtlı danışanlara haftalık ev ziyaretleri sosyal hizmet uzmanı ve psikolog tarafından yapılmaktadır. Halk eğitim ile yürütülen iş birliği ile işaret dili, halkoyunları gibi kurslar halk eğitim hocaları tarafından verilmektedir. İş uğraşı terapisti tarafından sanat terapileri düzenlenmektedir” şeklinde konuştu.

hasta-jpg4.jpg

SOSYAL BECERİLER GELİŞİYOR

Kırıkkale Toplum Sağlığı Merkezi tarafından toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla danışanlara sosyal hayata hazırlayıcı faaliyetler adı altında toplum gönüllüleri ile işbirliği yapıldığına dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, danışanların Bilim Merkezi ziyaretlerinin yanı sıra, sanat ve müzik terapisi gibi kurum içi ve kurum dışında çeşitli etkinliklerle farklı kültür etkinliklerin birleştirilerek ziyaretler yapıldığını açıkladı. Konu hakkında Ağırtaş, “Düzenlenen bu etkinlikler sayesinde danışanların temel sosyal becerilerinin gelişmesine katkı sağlarken toplumsal farkındalığında gelişmesinde büyük rol oynanmış olunmaktadır” dedi. Programda merkezin yapmış olduğu sosyal hayata hazırlayıcı etkinliklere toplum gönüllüsü olarak destek veren Burak Ali Ulucan, Burak Gümüş, Meryem Erdem ve Fatma Bike’ye teşekkür belgesi verilerek toplumsal farkındalığın gelişmesine katkı sağlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.