Her yıl 700 bin kişi intihar ediyor

Her yıl 700 bin kişi intihar ediyor
 Haber Merkezi
Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “10 Eylül İntiharı Önleme Günü” nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ağırtaş, “İntihar, her yıl dünya çapında 700.000'den fazla gerçekleşen ölüm sayısıyla büyük bir halk sağlığı sorunudur” dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ

Ağırtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Her intiharın geniş kapsamlı sosyal, duygusal ve ekonomik sonuçları vardır ve dünya çapında bireyleri ve toplulukları derinden etkilemektedir.2024-2026 Dünya İntiharı Önleme Günü'nün üç yıllık teması "İntiharla İlgili Anlatıyı Değiştirmek" ve harekete geçme çağrısı "Konuşmaya Başlayın" dır. Bu tema, damgalamayı azaltmanın ve intiharları önlemek için açık şekilde yapılan konuşmaları teşvik etmenin önemi hakkında farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. İntiharla ilgili anlatıyı değiştirmek, bu karmaşık konuyu nasıl algıladığımızı dönüştürmek ile sessizlik ve damgalama kültüründen açıklık, anlayış ve destek kültürüne geçmekle ilgilidir.”

TOPLUMA KATKIDA BULUNUYOR

“Harekete geçme çağrısı, herkesi intihar ve intiharın önlenmesi hakkında konuşmaya başlamaya teşvik etmektedir. Ne kadar küçük olursa olsun her konuşma, destekleyici ve anlayışlı bir topluma katkıda bulunur. Bu hayati önemdeki konuşmaları başlatarak engelleri ortadan kaldırabilir, farkındalığı artırabilir ve daha iyi destek kültürleri yaratabiliriz. Bu tema ayrıca politika yapımında intiharın önlenmesi ve ruh sağlığının önceliklendirilmesi ihtiyacını vurgulayarak hükümetten harekete geçmesini talep etmektedir. Anlatıyı değiştirmek, ruh sağlığına öncelik veren, bakıma erişimi artıran ve ihtiyaç sahiplerine destek sağlayan politikaları savunmayı gerektirir.

1.jpg

İNTİHARLAR ÖNLENEBİLİR

“Dünya İntiharın Önlenmesi Günü (WSPD), 2003 yılında Uluslararası İntiharın Önlenmesi Derneği tarafından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile birlikte kurulmuştur. Her yıl 10 Eylül günü temasıyla, konuya dikkat çekmeyi, damgalanmayı azaltmayı ve kuruluşlar, hükümetler ve halk arasında farkındalığı artırmayı, intiharların önlenebilir olduğu yönünde tek bir mesaj vermeyi amaçlamaktadır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.