Herkes bu şifa için Kırıkkale’ye geliyor

Herkes bu şifa için Kırıkkale’ye geliyor
 Haber Merkezi
Kırıkkale’nin Keskin İlçesi’nde bulunan Devlet Hastanesi’nde vatandaşlara yönelik ‘hacamat’ hizmeti veriliyor. Haftanın belirli günlerinde yapılan hacamat sonrası hastalar burada şifa buluyor.

HAFTADA 3 GÜN YAPILIYOR

Keskin Devlet Hastanesi’nde 2019 yılında faaliyete geçen Hacamat Polikliniğinde bugüne kadar yaklaşık 3 bin kişi şifa buldu. Alternatif tıpta sağlıklı yaşam için tedavilerden birisi olan ‘hacamat’ Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri yapılıyor. Günlük 20 kişilik kotanın bulunduğu Hacamat Polikliniğinde, 10 erkek ve 10 kadın olmak üzere hizmet sunuluyor. Alanında uzman ekipler tarafından yapılan hacamatta, vatandaşların rahatsız olduğu ve tıbben uygun görülen bölgelere işlem uygulanıyor.

hacamat.jpg

KADIN VE ERKEKLERE UYGULANIYOR

Asabiyet, depresyon, psikolojik rahatsızlıklar baş ağrısı, migren tedavisi, diyabet tedavisi, varis tedavisi, kronik yorgunluk, yüksek tansiyon tedavisi, unutkanlık tedavisi, bel fıtığı, bel ağrıları tedavisi, damar tıkanıklığı, damar sertliği tedavisi. İltihabi eklem romatizması tedavisi, altına ıslatma tedavisi, adet düzensizliği tedavisi, cilt hastalıkları gibi rahatsızlıkları bulunan vatandaşlara hacamat uygulanıyor.

BÖLGE İLLERDEN YOĞUN İLGİ VAR

Kırıkkale başta olmak üzere; Kırşehir, Kayseri, Niğde, Aksaray, Çankırı, Ankara gibi bölge illerden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tedaviye vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

0318 515 31 61 nolu telefondan randevu alıyorlar. Alınan randevu sonrası kişiye hacamat öncesi uyması gereken sağlık listesi veriliyor. Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu 300 TL ücret ödendikten sonra belirlenen günde hacamat işlemi o kişiye uygulanıyor.

hc.jpg

ÇETİN VE ÇAYKARA TAKDİR TOPLUYOR

2019 yılından buyana Keskin Devlet Hastanesi’nde başarılı işlere imza atan Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Salih Süha Çetin ve Hastane Müdürü Murat Çaykara, çalışmalarıyla takdir topluyor. Bugüne kadar yaklaşık 3 bin kişinin tedavi olduğunu dile getiren Çetin, “Kırıkkale’de bu tedaviyle bir ilk olma özelliği taşıyoruz. Kırıkkale’ye yakın civar bölgelerden buraya gelenler var. Sabah saat 09.00 ile 15.00 arasında bu tedaviyi gerçekleştiriyoruz. Alternatif tıp olarak bütün vatandaşlarımız bunu yaptırabilir. Bütün vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz” dedi.

hhhn.jpg

HERKES GÖNÜL RAHATLIĞIYLA GELEBİLİR

Keskin Devlet Hastanesi olarak önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirten Çaykara ise, bütün vatandaşların gönül rahatlığıyla gelebileceklerini söyledi. Tüm hijyen koşullarına uyulduğunu vurgulayan Çaykara, “Alanında uzman ekiplerimiz bu tedaviyi gerçekleştiriyor” ifadesinde bulundu. Hacamat tedavisini yaptıran Kırıkkale Gazetesi Genel Müdürü Kadir Yahşi’de emeği geçenlere teşekkür etti. Rahatsızlığı olan herkesi buraya davet eden Yahşi, “Burası rahatsızlığı olan kişilere karşı adeta şifa dağıtıyor” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.