İpana İsrail Malı mı? İpana nerede üretiliyor?

İpana İsrail Malı mı? İpana nerede üretiliyor?
İpana, dünyanın en popüler diş macunu markalarından biridir. Türkiye'de de çokça kullanılan İpana, İsrail malı mı, değil mi sorusu merak konusudur.

İpana İsrail Malı mı?

İpana, 1908 yılında ABD'de Colgate-Palmolive Company tarafından kurulmuştur. Marka, 1920'li yıllarda Türkiye'ye gelmiştir. Günümüzde Türkiye'de İpana'nın üretimi Colgate-Palmolive Türkiye tarafından yapılmakta.

Bu nedenle İpana, İsrail malı değildir. ABD menşeli bir markadır.

ip-1.png

İpana Hangi Ülkenin, Kimin, Nerenin Malı, Markası? İpana Hangi Ülkelerde Satılmakta?

İpana, Procter & Gamble (P&G) tarafından üretilen bir diş macunu markasıdır. P&G, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir çokuluslu tüketici ürünleri şirketidir. İpana diş macunları, diş sağlığını desteklemek amacıyla geliştirilen ürünlerdir.

Dolayısıyla İpana, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir marka ve P&G tarafından üretilen bir üründür. İsrail ile herhangi bir bağlantısı bulunmamakta.

İpana, dünyanın 200'den fazla ülkesinde satılmaktadır. Türkiye'de de çokça kullanılan İpana, en çok satan diş macunu markalarından biridir.

ip-2.png

İpana'nın Tarihçesi, İpana'nın Kurucusu Kim?

İpana, ilk olarak 1908 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Colgate-Palmolive Company tarafından üretilmeye başlanmıştır. Marka, kısa sürede büyük bir başarı elde etmiş ve dünyanın en popüler diş macunu markalarından biri haline gelmiştir.

1985 yılında Colgate-Palmolive Company, Procter & Gamble tarafından satın alınmıştır. Bu satın alma sonrasında İpana, Procter & Gamble'ın bir markası haline gelmiştir.

İpana'nın kurucusu Colgate-Palmolive Company'dir.

ip-3.png

İpana'nın Türkiye'ye Gelişi

İpana, 1920'li yıllarda Türkiye'ye gelmiştir. Marka, o dönemde de büyük bir başarı elde etmiş ve Türkiye'nin en popüler diş macunu markalarından biri haline gelmiştir.

Günümüzde İpana, Türkiye'de Procter & Gamble Türkiye tarafından üretilmektedir. Marka, Türkiye'de de en çok satan diş macunu markalarından biridir.

ip-4.png

İpana'nın Ürünleri

İpana, farklı özelliklere sahip birçok diş macunu üretmekte. Bu ürünler arasında diş beyazlatma, diş eti sağlığı ve genel ağız bakımı gibi ürünler bulunmakta.

İpana'nın en popüler ürünleri arasında şunlar yer almaktadır:

İpana Pro-Expert Whitening: Diş beyazlatma özelliğine sahip bir diş macunu

İpana Sensitif: Diş eti hassasiyeti olan kişiler için özel olarak geliştirilmiş bir diş macunu

İpana Total: Genel ağız bakımı için geliştirilmiş bir diş macunu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.