Jandarmadan suçlulara geçit yok!

Jandarmadan suçlulara geçit yok!
 Haber Merkezi
Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı, Temmuz ayında düzenledikleri operasyon ve çalışmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

HUZUR VE GÜVEN İÇİN GÖREVDEYİZ

Vatandaşın huzur ve güvenini sağlamak amacıyla Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı, Temmuz ayında düzenledikleri operasyon ve çalışmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması, ilimizde asayiş ortamının sağlanması ve uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi kapsamında, titiz ve gayretli çalışmalarına azim ve kararlıkla devam etmektedir.”

CEZASI BULUNAN ŞAHISLAR YAKALANDI

Bu kapsamda Temmuz 2024 ayında icra edilen faaliyetlerde; Asayiş olaylarıyla mücadele kapsamında; (6) adet ruhsatsız tabanca, (6) adet ruhsatsız av tüfeği, (8) adet kurusıkı tabanca, (211) adet çeşitli çapta fişek ele geçirilmiş (12) şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır.

İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından, 2024 yılı Temmuz ayı içerisinde Silahla Yağma suçundan hakkında kesinleşmiş (14) yıl hapis cezası bulunan (1) şahıs ve Hırsızlık suçundan hakkında kesinleşmiş (11) yıl hapis cezası bulunan (1) şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şahıslar sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmış ve Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumuna sevk edilmiştir.”

141 BİN 973 ŞAHIS SORGUSU YAPILDI

Belirtilen süre zarfında toplam 141.973 şahıs sorgusu yapılarak, (388) aranan şahıs yakalanmış, bu şahıslardan (50)’si kesinleşmiş hapis cezası bulunması nedeniyle cezaevine teslim edilmiştir. Narkotik olayları kapsamında; (209) gr. esrar, (16) gr. eroin, (60) gr. metanfetamin, (57) gr. bonzai, (124) kök kenevir, (49) gr. kenevir tohumu, (338) adet sentetik ecza (hap) (11) adet uyuşturucu içme aparatı, (240) adet elektronik sigara ve (37) paket sigara.”

TÜTÜN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

“(2.000) adet tütün dolu makaron ve (1) adet dedektör ele geçirilerek, bu olaylara karıştığı tespit edilen (87) şahıs hakkında uyuşturucu madde bulundurmak/kullanmak ve ticareti suçlarından adli işlem başlatılmış, (6) şahıs Geri Gönderme Merkezine sevk edilmiştir.

İl Jandarma Komutanlığınca il genelinde suçun önlenmesi, faillerin yakalanması ve uyuşturucuyla mücadelemiz, halkımızın güven ve desteği ile 7/24 esasına göre aralıksız olarak devam edecektir” ifadesine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.