Kadınlar, SODAM ile mesleki donanım kazanacak 

Kadınlar, SODAM ile mesleki donanım kazanacak 
Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM), Kırıkkale Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyete başladı. 

SOSYAL BÜTÜNLEŞMELER SAĞLANACAK 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Kırıkkale Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğü Başkanlığı bünyesinde hayata geçirilen Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) faaliyete başladı. 1 Koordinatör ve 1 yardımcı personelle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı ek binada faaliyete başlayan SODAM ev kadınlarına mesleki donanım kazandırmak ve sosyal hayat tecrübeleri sunmayı amaçlıyor. SODAM ile gelir düzeyi düşük kadınlar başta olmak üzere, farklı sosyal tabakalarda yer alan kadınların bir araya gelerek sosyal bütünleşmenin sağlanması, kadınların bireysel gelişimi ve kendine olan özgüveninin artması, mesleki beceri kazanması, kazandığı beceriyi uygulama alanı bulunması ve beraberinde kitlesel etkileşim ile ailenin temel direği olan kadınların sosyal yaşama entegrasyonunun sağlanması amaçlanıyor.

VALİ TEKBIYIKOĞLU’NA TEŞEKKÜR 
Faaliyete başlayan SODAM ile ilgili bilgiler aktaran Kırıkkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serkan Öcal, projede Kırıkkale merkez ilçede ikamet etmekte olan gelir düzeyi düşük, dezavantajlı gruplarda yer alan kadınlara yönelik faaliyetler gerçekleştirileceğini ifade etti. El becerileri geliştirme kursları, hobi kursları, meslek kursları, sportif ve kültürle kurslar, seminer çalışmaları, sergi ve atölye çalışmaları ile farklı sosyal tabakalarda yer alan kadınların bir araya gelebileceği etkinliklerin oluşturulacağını belirten Öcal ‘Sosyal bütünleşmenin sağlanacağı bireysel gelişim ve beraberinde kitlesel etkileşim ile ailenin temel direği olan kadınların sosyal yaşama entegrasyonunu sağlamak ve bu değişim halkasına kadınların öncülüğünde ailenin diğer bireylerinin de katılımını sağlamak amacıyla SODAM Projesinin uygulanması yapılmaktadır” dedi. Öcal, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun projenin uygulamasında kendilerine büyük destek verdiğini dile getirdi. 

HEM KAZANÇ HEM SOSYAL AKTİVİTE  
Dezavantajın, bazen fiziksel engellerden, bazen toplumsal değerlerden, bazen etnik kökenden, bazen de işgücü piyasasının talep ettiği bilgi ve becerilerden yoksun olmaktan kaynaklanabildiğini dile getiren Koordinatör Pelin Batman “SODAM projesi ile İlimizdeki dezavantajlı kadınların iş bulma konusunda fırsat eşitsizliğinin önüne geçilmesi amacıyla fayda sahiplerinin meslek edinmelerine olanak sağlanacak. Ev kadınlarımızın kalifiye eleman olarak yetiştirilmesine ve sosyal hayata katılımları arttırılmasına katkı sağlamayı planlıyoruz. SODAM bünyesinde açılan kurslara katılan kadınlarımız hem sosyal anlamda vakit geçirebilecekleri bir alan hem de aile ekonomilerine katkı sağlama imkanı bulacaklar. Proje bünyesinde kurulan oyun odaları ile hanımlar kurslara çocukları ile katılabilecek. İlimizde SODAM Merkezinin faaliyete girmesiyle birlikte kadının kendine olan özgüvenin artması, mesleki beceri kazanması ve uygulama alanı bulması, aile içi iletişimin güçlendirilmesine katkı sağlayacaktır. Ev hanımlarımızı SODAM binamıza bilgi almaya ve kurslara katılmaya bekliyoruz” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.