“Görüyorsunuz… Anlatmaya gerek yok!”

Seçim sürecinin başladığı ilk günden itibaren en çok merak ettiğim, kimin hangi adaylarla yola çıkacağı ve Kırıkkale’de bölgesel dengeleri nasıl gözeteceğiydi.

57 aday adayının müracaatta bulunduğu Ak Parti dışındaki partiler, ortalama 5-10 aday adayıyla yola çıkarken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin her seçimde olduğu gibi bu seçimde de son günü beklemeden adaylarını açıkladığı akşam bir anda herkesin hesabı değişiverdi.

İşin içine MHP’nin güler yüzlü ve mütevazı tavırlarıyla partili partisiz her kesimin sevdiği İl Başkanı Erdal Baloğlu ve ekibinin çalışkanlığı da girince diğer partilerin adeta eli kolu bağlandı.

Kararsızlar, Ak Parti’ye tepkili olanlar, İyi Parti’den umduğu hareketliliği göremeyenler, sağcıyım ama bu kez CHP’ye oy vermeyi düşünüyorum diyenler bir anda MHP’yi pür dikkat izlemeye başladılar.

İyi Partinin ortaya çıkmasıyla birlikte, “MHP bitti!” propagandası yapanlar gerek Türkiye’de gerekse Kırıkkale’de bu denli kaliteli listeler beklemiyor olacaklar ki kafaları allak bullak oldu.

***

Nasıl olmasın?!

Av. Halil Öztürk…

Sulakyurtlu…

1998 yılından beri Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Üyesi binlerce şehit ailesi ve gazimizin avukatlığını yapıyor. Hem de beş kuruş talep etmeden…

2009’dan beri Milliyetçi Hareket Partisinde Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve iki dönemdir de Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Milletvekili olmamasına rağmen, kendisini arayan, bizzat giden, desteğine ihtiyaç duyan (siyasi görüşüne bakmaksızın) hiçbir Kırıkkaleliyi geri çevirmemiş, makul olan her talebe karşılık bulmuş, yasal yollarla çözülebilecek her soruna çözüm bulmuştur.

Dün yaptıkları yarın yapacaklarının teminatı olan dürüst, net bir Kırıkkale aşığı…

***

Av. Murat Abalı…

Keskinli…

Yıllarca sanayi esnaflığı yapan Gündoğdu Abalı’nın torunu, Ömer Abalı’nın oğlu ve Adnan Abalı’nın yeğeni.

Kırıkkale sokaklarında her gün rahatlıkla karşılaşabileceğiniz, sıcak, sevecen, candan bir insan.

İyi bir avukat… Ama avukatlığının yanında Kırıkkale’de herkes onu futbola olan düşkünlüğü ve futbolculuğuyla da tanır. Kırıkkalespor’da bir yıl profesyonel futbol oynadıktan sonra 1996-2000 yılları arasında KKTC’de Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenim görürken Kıbrıs 1. ve 2. Liginde profesyonel futbol oynadı. Halen halı sahaların aranan ismi…

Kırıkkale Barosunda ve MHP’de üst düzey yöneticilik görevleri üstlendi.

***

Dr. Ömer Dedebali…

Kamanlı…

Dörtyol’un meşhur çiçekçisi, Ülküm Çiçekçilik İbrahim Dedebali’nin oğlu…

O kadar özüne bağlı ve küçükten beri içinde büyüdüğü çiçekçi dükkânını o kadar seviyor ki, nöbeti olmadığında, babasının işi varsa hemen gidip çiçekçilik yapıyor. Hani insan büyüdükçe küçülmeli ya, işte Dr. Ömer Dedebali de öyle bir insan. Zaten çiçekler içinde büyüyen bir kişiden de bu beklenir.

2011’de Kırıkkale’de başladığı doktorluk görevini 2013 yılında Delice Devlet Hastanesinin başhekimliğiyle taçlandırdı. Ne var ki, ülkemizde “hiçbir başarı cezasız kalmadığı için” bunca çalışkanlığı karşılığında 2015’te bu görevinden alınarak Karakeçili’ye aile hekimi olarak görevlendirildi. Bir süre sonra da Keskin’e geçen Dedebali, aday olmadan önce Keskin’de aile hekimliği görevini yürütüyordu.

O kadar gönlü bol, gözü tok ve Kırıkkale sevdalısı bir isim ki, MKE Kırıkkalespor ve Türk Metal Kırıkkalespor kulüplerinde kulüp doktorluğu yaptı. Hem de para almadan…

Ülkü Ocakları, TÜRKAV ve Türk Sağlık-Sen’de yöneticilik yaptı… Yalnızca inandıkları uğruna…

***

Böyle bir liste karşısında nasıl kafalar karışmasın ki?

Bence de…

Hani reklamlarda diyor ya,

“Görüyorsunuz… Anlatmaya gerek yok!”

Bu yazı toplam 3 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi