KBB Polikinliği yeniden akreditasyon belgesini aldı

KBB Polikinliği yeniden akreditasyon belgesini aldı
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı, Kulak Burun Boğaz-Baş ve Boyun Cerrahisi Derneği Yeterlik Kurulu’nun yaptığı değerlendirmeler sonucunda yeniden akreditasyon belgesi alma başarısı gösterdi.

1 EYLÜL’DE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı’nın, Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi uzmanlık eğitiminde yeterliğini gösteren ve 5 yıl süreyle geçerli olan akreditasyon belgesi, 01 Eylül 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı, ilk akreditasyon belgesini 2016-2021 yılları arasında almıştı.

22.jpg

TÖRENE KATILIM YOĞUNDU

Akreditasyon Belgesi, 44. Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongresi’nin açılış program etkinlikleri kapsamında, 15 Kasım 2023 tarihinde, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlik Kurulu Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Cenk Ecevit ve Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlik Kurulu Akreditasyon Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Aslı Şahin Yılmaz tarafından, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Bayar Muluk’a verildi. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Ela Cömert, Doç. Dr. Burak Mustafa Taş ve Arş. Gör. Dr. İrem Altuntop da törende hazır bulundu.

866011.jpg

11 DOKTOR UZMANLIK EĞİTİMİNE DEVAM EDİYOR

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı’nda, Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Bayar Muluk, Prof. Dr. Ela Cömert, Doç. Dr. Ziya Şencan ve Doç. Dr. Burak Mustafa Taş görev yapıyor. 11 araştırma görevlisi doktor da KBB Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine devam etmektedir.

DETAYLI İNCELEMELERDE BULUNULDU

Akreditasyon sürecinde, Kulak Burun Boğaz-Baş ve Boyun Cerrahisi Derneği Yeterlik Kurulu tarafından öğretim üyelerinin tüm bilimsel çalışmaları (yayınlar, projeler, atıflar, kitaplar, kitap bölümleri, ulusal ve uluslararası kongre sunuları, vs), kliniğin asistan eğitim programı, eğitim toplantıları, kliniğin teknolojik cihaz olanakları, poliklinik ve yatan hasta sayıları, ameliyat sayıları ve ameliyat grubu, araştırma görevlisi doktorların yaptığı ve asiste ettiği işlemler ve ameliyatlar, araştırma görevlisi doktorların seminerleri, katıldıkları kongreler de dahil olmak üzere çok detaylı bir incelemede bulunuldu.

kkutip.jpg

İNCELEME SONUCU ONAY VERİLDİ

Araştırma görevlisi doktorlardan da ayrı ayrı geri bildirim alındığı inceleme sonucunda Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı’nın yeniden Akreditasyon Belgesi alması uygun görüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.