Kılıçlar Köyü’nde su isyanı!

Kılıçlar Köyü’nde su isyanı!
 Haber Merkezi
Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar köyü halkı, hem susuzlukla hem de yaz sıcaklarıyla mücadele ediyor. Elmadağ ilçesinde bulunan bir su işletmesi firmasının kaçak yollardan köy içerisinde açtığı iddia edilen sondaj köy halkını susuz bıraktı.

ÖZEL HABER

KAMYONLAR EVLERE ZARAR VERİYOR

Kılıçlar köyü halkı, uzun zamandır susuzlukla mücadele ediyor. Köyde hayvancılık ve tarımla uğraşan çiftçiler için olmazsa olmaz olan susuzluğun sebebi ise Elmadağ ilçesinde bulunan bir su dolum tesisinde ait olan ve kaçak yollarda açıldığı iddia edilen su kuyuları.

su2.jpg

Köy içerisinden geçen ağır tonajlı kamyonlarda köy yollarına oldukça büyük zararlar veriyor. Başkasının arazisi üzerine ve tarım arazisinde kullanılmak üzere su sondajının yapıldığını iddia eden köylüler, bu suyun kullanımı için ruhsatının da olmadığını ileri sürdüler.

su3.jpg

DOĞAL DİYE ARTEZYENLİ SU İÇİRİYORLAR

Köy halkı adına açıklamalarda bulunan Kılıçlar Köyü Muhtarı Aydın Payar, “Elmadağ su tesisi yıllardır bizim köyümüzde tesisi olan bir işletme. Bu firma köyümüzün 2 kilometre mesafesinde sondaj vurdurarak artezyen su basmaktadır. Ve bunun yanı sıra köyümüzün ana hattından kaçak olarak kendimizin bizzat tespit ettiği 200'lük boruyla su almaktadır. Bu tesiste makineler çalıştığı zaman buradaki evlerin suyu otomatik olarak kesilmekte, tesisin makineleri durduğunda sularımız tekrar gelmektedir. Biz bu köyümüzün mağduriyetinin vatandaşlarımızın sesinin duyurulmasını istiyoruz” dedi.

su4.jpg

İL ÖZEL İDARE DİLEKÇEYE CEVAP VERMEDİ

İl Özel İdaresi’ne bu durum hakkında 2 kez dilekçe verdiğini ifade eden muhtar Payar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Dilekçe vereli yasal süre olarak toplamda 45 gün geçti ama hala İl Özel İdaresi’nden herhangi bir cevap gelmedi. Dilekçeye halen neden cevap verilmediğini merak ediyorum. Artezyen su kullanan bu firma vatandaşın sağlığıyla oynuyor ve resmen halkın sağlığına zarar veriyor. Köyümüzün içinden tonajlı kamyonlar geçiyor evlerimize zarar veriyorlar. Yetkililer artık bizim sorunumuza bir çözüm bulsunlar” ifadesinde bulundu.

su5.jpg

FİRMA İLE 6-7 AYDIR MAHKEMELİKLER

Köyde yaşayan ve ağır tonajlı kamyonların geçişi nedeniyle evi zarar gören Mehmet Türkoğlu ise; su firmasıyla yaklaşık 6-7 aydır mahkemelik olduğunu söyledi.

su6.jpg

Bilirkişi raporuna göre yüksek tonajlı araçların geçişi nedeniyle evinin zarar gördüğünü raporda yer aldığına dikkat çeken Türkoğlu, “Kamyonların yanı sıra bu su firması atık su birikintilerini bizim evin bulunduğu bölgeye bıraktığı için evimizin temeli büyük zarar gördü. Kırıkkale Valiliği, Yahşihan Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi’ne sesleniyoruz. Allah rızası için bizim sorunumuzu çözsünler” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.