Kimeski Mahallesi’nde aşure bereketi

Kimeski Mahallesi’nde aşure bereketi
 Haber Merkezi
Kırıkkale'nin Kimeski Mahallesi'nde Muharrem Ayı'nın rahmeti ve bereketi aşure ile buluştu. Mahalle Muhtarı Hatice Altun'un önderliğinde düzenlenen aşure etkinliğinde, mahalle sakinleri bir araya gelerek dualar etti ve aşureyi paylaşmanın tadını çıkardı.

GELENEKLER YAŞATILIYOR

Etkinliğe katılan Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal da mahalle sakinlerine aşure ikram ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Önal, Muharrem Ayı'nın önemini vurgulayarak, bu tür etkinliklerin toplumda kaynaşmayı ve dayanışmayı artırdığını söyledi.

Muhtar Hatice Altun da yaptığı açıklamada, aşure etkinliğinin mahalle sakinleri arasında birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini ve bu tür geleneklerin yaşatılmasının önemini vurguladı.

BİRLİK VE BERABERLİK RUHU HAKİM

Önal, “Çok önemli bir aydayız, Muharrem ayı, Aşure günü bu bizim tarihimiz için, inancımız için çok önemli bir gündür, önemli bir tarihtir. Aynı zamanda çok büyük zulümlerden, sıkıntılardan kurtuluşu da ifade eder. Dolayısıyla Aşure gününün Muharrem ayının sevginin, kardeşliğin, doğruluğun, iyiliğin simgesi olduğunu hepimiz biliyoruz” dedi. Birlik ve beraberlik ruhunun hakim olduğu bu anlamlı programda, Kimeski Mahallesi sakinleri Muharrem Ayı'nın manevi atmosferini de derinden hissetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.