Kırıkkale bisiklet yarışları TRT’de geniş yer aldı 

"Olimpik pedallar Anadolu'nun kalbinde" mottosuyla düzenlenen Road Race Kırıkkale 2.2 Bisiklet Yarışları, TRT spor Özel Dosya programında geniş yer aldı.

YÜZLERCE SPORCU PEDAL ÇEVİRDİ 
Kırıkkale'de Uluslararası Bisiklet Birliği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından "Olimpik pedallar Anadolu'nun kalbinde" mottosuyla düzenlenen Road Race Kırıkkale 2.2 Bisiklet Yarışları’nın yankısı devam ediyor. İki gün süren yarışlar boyunca dünyanın çeşitli bölgelerinden yüzlerce sporcu Kırıkkale’ye gelerek pedal çevirmişti. Road Race Kırıkkale 2.2 Bisiklet Yarışları, TRT spor Özel Dosya programında geniş yer aldı.

TARİHİ GÜZELLİKLER TANITILIYOR 
TRT spor mikrofonlarına konuşan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale'nin çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyledi. Geçen yıldan farklı olarak 6 yabancı takımada ev sahipliği yaptıklarını aktaran Tekbıyıkoğlu, "100'ün üzerinde de yabancı sporcu burada yarışacak. Yine bir Kırıkkale takımı da yarışmanın içerisinde. Bütün takımlara, sporculara, teknik heyete başarılar diliyorum. Yarış sayesinde Kırıkkale'nin doğal ve kültürel varlıklarını da burada yansıtmış olacağız." diye konuştu.

KIRIKKALE YÜZ YILI BAŞLIYOR 
Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, Uluslararası böyle büyük bir organizasyonu düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. 2002 yılında Türkiye’de bir çığır açtık diyen AKyön, “Her şey ülkemiz ve Kırıkkale’miz için. Türkiye Yüzyılının başladığı günümüzde Kırıkkale Yüzyılını Uluslararası organizasyon ile başlatıyoruz. Kırıkkale yüzyılı dünyaya merhaba diyerek bizle başlayacak. Bütün vatandaşlarımızı bu yarışa bekliyorum. İnşallah şehrimizin tanıtımı için çok güzel bir organizasyon olacaktır” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.