Kırıkkale-Çorum YHT ihalesi iki aşamada yapılacak

Kırıkkale-Çorum YHT ihalesi iki aşamada yapılacak
 Muhabir
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırıkkale-Çorum-Samsun demiryolu ihalesini 2024 ve 2025 yıllarında iki bölüm halinde yapacaklarını açıklayarak, inşaat çalışmalarına önümüzdeki yıl başlayacaklarını söyledi.

2 BİN 251 KM AĞ TESİS ETTİK

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, “Samsun İçin Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları” programına katıldı. Mevcut hızlı tren hatları, devam eden projeler ve yeni yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu şöyle konuştu: “Ülkemize 2 bin 251 kilometre yüksek hızlı tren ağı tesis ettik. Avrupa'da 6., dünyada da 8. yüksek hızlı tren işletmecisiyiz. En son Ankara ve Sivas'ı açtık. Yapım çalışmaları devam eden bazı yerler var. Akdeniz tarafında var.”

yht2.jpg

BU YIL MUTLAKA YAPMIŞ OLACAĞIZ

“Kapıkule'ye doğru İstanbul'dan var. Ankara-İzmir arasında var. Şimdi Kırıkkale'den Samsun'a kadar gelecek olan demir yoluyla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Orada projelerimizi bitirdik. Yatırım programını aldık. İlk etapta dış krediyle yapacağımız işlerden bir tanesi bu. Kırıkkale ile Çorum arasındaki 115 kilometrelik ihaleyi bu yıl mutlaka yapmış olacağız. Sonrasında da yaklaşık 185 kilometrelik Çorum-Samsun arasının ihalesini yapacağız. Onu da 2025 yılında planlıyoruz. Dolayısıyla Samsun'dan Sarp'a kadar devam edecek, sahilden geçecek olan demir yolunun da ana hattı olan Kırıkkale-Samsun arasındaki demiryolu ihalesini bu sene yapıp, önümüzdeki sene de yapım çalışmalarına inşallah başlıyoruz. Samsun'umuz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.