Kırıkkale Üniversitesi’nde 2023 değerlendirildi

Kırıkkale Üniversitesi’nde 2023 değerlendirildi
 Haber Merkezi
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan öğretim görevlilerine ve öğrencilere önerilerde bulundu. Rektör Aslan “Öğrenci merkezli projelere daha fazla önem vermeliyiz” diye konuştu.

ULUSLARARASI BAŞARI GRAFİĞİ

2023 Yılını Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantıları kapsamında İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu idarecileri ve öğretim görevlileriyle bir araya gelen Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan değerlendirmelerde bulundu. Kırıkkale Üniversitesinin uluslararası başarılarına dikkat çeken Rektör Aslan “Ulusal ve uluslararası göstergelere baktığımızda verimli bir yıl geçirdiğimizi görüyoruz. Uluslararası alanda Times Higher Education (THE) sıralamasında 1501+ bandındayız. Genç üniversiteler sıralaması olan THE Young University Rankings’te 501+ bandındayız. Klinik ve Sağlık ile Fiziksel Bilimler alanında ise THE sıralamasında 1001+ bandında olma başarısı gösterdik. THE Asya Üniversiteleri sıralamasında 501-600 bandındayız. GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralamasında ise geçen sene 937. sıradayken bu sene 888. sıraya yükselme başarısı gösterdik” ifadesini kullandı.

YENİ PROJELER ÜRETEBİLİRİZ

Bu başarıların kolay elde edilemediğine işaret eden Rektör Aslan “Bu anlamda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz ile Yabancı Diller Yüksekokulumuz önemli katkılar ortaya koydular. Öğrenci merkezli projelere daha fazla önem vermeliyiz. Öğrencilerimizin iyi bir kariyer oluşturması, çok sayıda mezun arasında bir fark ortaya koyabilmesi için proje çalışmaları içinde yer almak çok kıymetlidir. Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’sine öğrencilerimiz tarafından küçük de olsa destek verilmesi önemlidir.

Öğrencilerimize proje üretmenin, proje çalışmaları içinde yer almanın önemini iyi bir şekilde anlatmalı ve rehberlik etmelisiniz. 12. Kalkınma Planı’ndan öğrencilerimiz haberdar olmalı. Devletimizin 5 yıllık kalkınma planı içerisinde yapmak istediği 983 tane madde var. Bu maddeler içerisinde kendi bölümünüzle ilgili olanlara mutlaka bakın. O konularda yapılabilecek çalışmaları öğrencilerimizle tartışabilir, yeni projeler üretebiliriz. Fon sağlayan kuruluşlara proje sunduğunuzda dayanak noktası olarak 12. Kalkınma Planı’nı belirtirseniz işiniz büyük ölçüde kolaylaşır. Sizden de ricam, öğrencilerimizi bu gibi çalışmalara teşvik etmenizdir. Yaptığınız çalışmalar için teşekkür ederim” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.