Kırıkkale’de 55 yaşındaki kadın Koronavirüsü yendi

Kırıkkale’de 55 yaşındaki kadın Koronavirüsü yendi
Koronavirüs(Covid-19) teşhisi konulan Kırıkkaleli 55 yaşındaki Güllü Üçer, 14 günlük karantina ve tedavinin ardından Covid-19’u yendi.

29 MART’TA NEGATİF ÇIKTI

13 Mart’ta Umre dönüşü evinde rahatsızlanan, yüksek ateş ve öksürük şikayetleri ile Yüksek İhtisas Hastanesi, acil servisine başvuran Güllü Üçer, burada Covid-19 şüphesi ile gözlem altına alındı. Testi pozitif çıkan ve derhal tedavisine başlanan Üçer, hastane içerisinde oluşturulan karantina alanına alındı. Daha sonra hastalık semptomlarında azalma olan ve 25 Mart’ta tekrar kan örneği alınan Üçer’in testi yine pozitif çıktı. Karantinada kalmaya devam eden Üçer’e güzel haber 29 Mart’taki test sonucunun negatif çıkması ile verildi. Ancak doktorlar Üçer’i bir gün daha gözlemledi. 30 Mart’ta testinin tekrar negatif çıkması ile evine taburcu olan Üçer, Kırıkkale’de Covid-19’u yendiği bilinen ilk kişi oldu.

whatsapp-image-2023-11-21-at-12-39-24-1.jpeg

YÜKSEK ATEŞ VE KURU ÖKSÜRÜK

Annesini tüm ailenin endişe ile beklediğini ifade eden oğlu Mustafa Üçer ise, annesinin Umreden döndüğü andan itibaren tedbirli davrandıklarını ve semptomların baş göstermesinin ardından hastaneye götürdüklerini ifade etti. Kendisinin tıbbi tanıtım mümessili olduğunu belirten Üçer, “Annemin kronik bir rahatsızlığı yoktu. 15 Mart’ta yüksek ateş ve kuru öksürük şikayetleri oluştu. Tedbirli bir şekilde hastaneye götürdük ve testinin pozitif çıktığını öğrendik” dedi.

whatsapp-image-2023-11-21-at-12-39-24-2.jpeg

‘ANNEMİZE KAVUŞTUK VE ÇOK MUTLUYUZ’

Yüksek İhtisas Hastanesi’nde diğer Umreden dönenlerin test sonuçlarını bilmediğini söyleyen Üçer, “Annemle birlikte Umre grubundan 10 kadar kişi karantina altındaydı. Annemin yaşından dolayı endişe ile bekledik ancak çok çabuk iyileşme sürecine girdi. İkinci testi de pozitif çıktı. Üçüncü ve son olarak 30 Mart’ta alınan kan örneğinde testinin negatif çıkması ile ailemizin endişeli bekleyişi sona erdi. Annemize kavuştuk ve çok mutluyuz” dedi.

whatsapp-image-2023-11-21-at-12-39-24.jpeg‘KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURUN!’

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve on binlerce kişinin ölümüne yol açan Covid-19’u yenen Güllü Üçer ise, mutlu olduğunu söyleyerek, vatandaşların evlerinde kalması, kalabalık ortamlardan uzak durması gerektiğini sözlerine ekledi.

whatsapp-image-2023-11-21-at-12-39-25.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.