Kırıkkale'de Antibiyotik farkındalığı

Kırıkkale'de Antibiyotik farkındalığı
18/24 Kasım arası "Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası" çerçevesinde Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, antibiyotiğe karşı farkındalık oluşturulması gerektiğini vurguladı.

“HASTALIĞIN TEKRARLAMASINA SEBEP OLABİLİR”

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de akılcı olmayan ilaç kullanımı ve antibiyotik direnci halk sağlığını etkileyen önemli sorunlardan biri olduğunu belirten Dr. Murat Ağırtaş. Akılcı olmayan ilaç kullanımı antibiyotiklere karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına, yan etki görülme sıklığı ve şiddetinin artmasına sebep olduğunu söyledi.
Ayrıca Ağırtaş, buna bağlı olarak hastaların tedaviye olan uyumunu azaltabileceği ve sonuç olarak olarak tedavi maliyetlerinin yükselmesine neden olduğunu ifade etti.

antibiyotik-ilac.jpg

HASTANELERDE VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLDİ

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı hastanelerde akılcı ilaç ve antibiyotik kullanımı hakkında farkındalık amacı ile eğitimler ve bilgilendirmeler yapılıyor. Eğitim ve bilgilendirmeler okullardaki öğrencilere, kamu personellerine, hasta bekleme salonlarında bulunan hasta ve yakınlarına, Cami cemaatleri vb. yerlerde yetkililer vatandaşları bilgilendiriyor.

maxresdefault.jpg

AFİŞ VE BROŞÜRLER DAĞITILDI

Gerçekleştirilen eğitimlerde akılcı ilaç kullanımı hakkındaki afiş ve el broşürlerinin dağıtımları yapılıyor. Eğitimlerde doğru ilaç, doğru kişi, doğru zamanda, doğru miktarda ve doğru şekilde ilaç alımının önemli olduğu, kendiliğinizden ya da başkalarına danışarak ilaç alınmaması ve başkalarına ilaç tavsiyesinde bulunulmaması konuları vurgulandı. Sağlık personellerine ise hizmet içi eğitimler gerçekleştirilmekte. Ayrıca Akılcı İlaç İl Koordinatörlüğü personelleri tarafından hekimlere influenza benzeri hastalık yönetimi ve akılcı antibiyotik kullanımı hakkında bilgilendirme toplantıları yapıldığı bildirildi.

antibiyotik-farkindalik-gunu-18-kasim.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.