Kırıkkale’de Besi Organize Tarım Bölgesi kuruluyor

Kırıkkale’de Besi Organize Tarım Bölgesi kuruluyor
 Muhabir
Kırıkkale’de tarımsal faaliyetleri artırmak ve hayvancılık sektöründe yapılan çalışmaları geliştirmek amacıyla önemli bir çalışmaya imza atıldı. Delice İlçesi sınırları içerisinde Besi Organize Tarım Bölgesi kurulması planlanıyor.

BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine yönelik bilgilendirme gerçekleştirdi. Kırıkkale’de tarımsal faaliyetleri artırmak ve hayvancılık sektöründe yapılan çalışmaları geliştirmek amacıyla önemli bir çalışmaya imza atıldı. Delice İlçesi sınırları içerisinde Besi Organize Tarım Bölgesi kurulması planlanıyor. Tarım faaliyetlerini en üst seviyelere çıkartmak amacıyla kurulması planlanan bu yatırım için Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bilgilendirme yapılacak.

besiorganize2-001.jpg

ÜRETİCİ GELİRLERİ ARTIRILACAK

Konu hakkında Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Değerli üyelerimiz, İlimizde hayvansal üretimi canlandırmak, hayvan barınaklarını iyileştirmek, işletmeleri ortak altyapıda birleştirmek, tarımsal işletmeleri yerleşim alanları dışına çıkarmak, hijyenik üretim sağlama, ucuz maliyetli üretimi teşvik etmek ve üretici gelirlerini artırmak amacıyla Balışeyh ve Delice sınırları içerisinde Kırıkkale Besi Organize Tarım Bölgesi (OTB) kurulması planlanmaktadır. Bu kapsamda ilimizde kurulması planlanan Besi Organize Tarım Bölgesinin (OTB) tanıtımı 20 Eylül 2024 Cuma günü saat 15.00’da odamızda düzenlenecek toplantı ile yapılacaktır” ifadesine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.