Kırıkkale’de bu mesajı alanlar dikkat: Dolandırılabilirsiniz!

Kırıkkale’de bu mesajı alanlar dikkat: Dolandırılabilirsiniz!
 Haber Merkezi
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşları ve mükellefleri sahte "vergi borcunuz var" e-postaları konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

DOLANDIRICILIK GİRİŞİMLERİ

GİB, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, bazı ulusal medya organlarında yer alan haberler ve Başkanlığa yapılan başvurular sonucunda, dolandırıcılık girişimlerine karşı alınması gereken önlemleri duyurdu. Son dönemde bazı vatandaşlara ve mükelleflere GİB adına sahte e-postalar gönderildiği, bu e-postalarda vergi borcu olduğu iddia edilerek, Başkanlığın Dijital Vergi Dairesi'nin internet sayfasının (https://dijital.gib.gov.tr) kopyalanarak oluşturulan sahte bir siteye yönlendirildiği belirtildi. Bu e-postalar aracılığıyla mükelleflerin kredi kartı bilgileri ve şahsi verilerinin ele geçirilmesi hedefleniyor.

dolandirici-jpg2.jpg

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

GİB, vatandaşların ve mükelleflerin bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Sahte e-posta ve internet siteleri ile ilgili mağduriyet yaşamamak adına, işlemlerin ve ödemelerin yalnızca GİB'in resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılması gerektiği ifade edildi. GİB, sahte e-posta alan mükelleflerin Vergi İletişim Merkezini (VİMER-189) arayarak bilgi alabileceklerini duyurdu. Vatandaşların, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı tedbirli olmaları ve şüpheli durumları derhal bildirmeleri önem taşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.