Kırıkkale'de Goalball Milli Sporcuları ile Farkındalık Paneli

Kırıkkale'de Goalball Milli Sporcuları ile Farkındalık Paneli
Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencileri ve KUSOCAT iş birliğinde, Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında, “Goallball Milli Sporcuları ile Farkındalık’’ paneli düzenlendi.

TANITIM YAPILDI

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Adem Karakurt ve Goallball Antrenörü Orçun Toprak ile Goallball milli sporcusu Sercan Kaya’nın konuk olduğu programa, akademik ve idari personeller ile üniversite öğrencileri katıldı. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan panel, Goallball Sporu video gösterimi ile devam etti. Program, soru-cevap kısmının ardından, plaketlerin verilmesi ile sona erdi.

golbol-gorme-engellilere-ozgu-bir-takim-sporudur.jpg

GOLBOL, GÖRME ENGELLİLERE ÖZGÜ BİR TAKIM SPORUDUR

Uluslararası Görme Engelliler Sporları Federasyonu (IBSA) tarafından yönetilen Goalball, Paralimpik spor programına ilk olarak 1976 yılında dahil olmuştur. Goalball yalnızca tamamen kör olan veya görme engeli bulunan sporcular tarafından oynanır. İkinci Dünya Savaşında görme yetisini kaybeden gazileri rehabilite etmeye yardımcı olması için 1946 yılında bulunmuştur. Oyuncuların adil bir yarış olması için yarış boyunca opak göz maskeleri takmaları gerekir. Tüm uluslararası sporcuların yasal olarak görme engelli olmaları gerekir. Bu sporcular B3, B2 ya da B1 – tamamen kör olarak sınıflandırılırlar. Takımlar altı oyuncudan oluşur. Oyunun amacı, bir topu rakiplerin arasından geçirip ağlarına atarak skor elde etmektir. Oyuncular kalelerini savunmak için elleri ve dizleri üzerinde dururlar ve rakiplerine karşı skor elde etmeye çalışırlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.