Kırıkkale’de herkesi şoke eden görüntü! Çöp sahili!

Kırıkkale’de herkesi şoke eden görüntü! Çöp sahili!
 Haber Merkezi
Kırıkkale’nin Bahşılı İlçesine bağlı Karaahmetli Köyü’nde bulunan baraj kenarı mesire alanları bugünlerde çöplükten geçilmiyor. Bir zamanların gıpta ettiği ve sahiliyle meşhur olan bölgede toplanmayan, kişilerce atılan çöpler adeta neden oluyor

HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

İç Anadolu Bölgesi’nde bir zamanların büyük dikkat çeken bölgesi olan, Kızılırmak kenarında piknikçilerin uğrak noktası haline gelen Karaahmetli Köyü adeta çöp yığınına döndü. Hem köyün civar bölgelerinde hem de vatandaşların uğrak noktası haline gelen baraj suyunun kenarındaki mesire alanlarına duyarsız vatandaşlar tarafından atılan çöpler, sıcak havalarda hastalıklara davetiye çıkartıyor. Rüzgar ve bölgede bulunan sokak hayvanlarıyla etrafa dağılan çöp yığınları, “Bir zamanların Maldivleri olan sahil, şimdi ise çöp sahili” yorumunu yaptırıyor.

İL ÖZEL İDAREİS VE MUHTARLIK UNUTTU!

Özellikle hafta sonları yüzlerce, binlerce vatandaşları bünyesinde ağırlayan Karaahmetli Köyü halkı da bu durumdan oldukça rahatsız. İl Özel İdaresi ve köy muhtarlığı tarafından adeta unutulan bölgede her geçen gün çöp yığınları giderek artıyor. İL Özel İdaresi ve Muhtarlığa tepki gösteren köy halkı yetkililerin seslerini duymasını istiyor. Sahil kenarında bulunan ve yetkililer tarafından haftalardır toplanmayı bekleyen çöpler baraj sularını da adeta tehlikeye sokuyor. Havada uçuşan çöpler, rüzgarın etkisiyle baraj gölünün içerisine kadar ulaşmış durumda.

ÇÖPLER NEDEN TOPLANMIYOR?

Çöplerin haftalardır toplanmadığına vurgu yapan köylüler, yetkililerin biran önce bu duruma el atmasını talep ettiler. İl Özel İdaresi tarafından bölgede bulunan çöp konteynırları da ağzına kadar dolmuş hatta çöplerden kenarlarına taşmış durumda. Köy sakinleri, “Bu barajdan Kırıkkale’nin suyu karşılanıyor. Kırıkkale Valiliği, İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ve Muhtarlığa seslenmek istiyoruz. Buranın sorumlusu kimlerse lütfen çöplerimizi alsınlar” diyerek seslerini duyurmaya çalıştılar.

YETKİLİLERE SESLENDİLER

İsmini vermek istemeyen bir diğer vatandaş ise; “Devlet su İşlerine Müdürlüğüne ve Kırıkkale Valiliğine sesleniyorum bir araya gelip ortak bir proje çıkarıp bu pislikten halkımızı kurtaramıyorlar mı? Yıllardır piknik için buraya gelip gideriz hep aynı manzara bu çöp konteynırlarından kim sorumlu çıkıp bir yetkili cevap versin lütfen! Samsun’dan Konya’ya yolculuk yapıyoruz, Karaahmetli Turizm Cenneti tabelasını görünce merak edip baraj kenarına indik ama karşılaştığımız manzara bizi şok etti ,yazık çok yazık ne umduk ne bulduk diye serzenişte bulundular, vatandaşlar bir an önce Karaahmetli Baraj Kenarında oluşan kötü görüntülere çare bulunmasını istiyor” ifadesiyle tepkilerini gösterdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.