Kırıkkale'de hububat destek icmalları askıya çıktı

Kırıkkale'de hububat destek icmalları askıya çıktı
 Muhabir
2023 hububat hasadı sonrası çiftçilerin merakla beklediği Hububat Baklagil ve Dane Mısır Fark Ödemesi Desteği icmalleri Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yayımlandı.

LİSTELER ASKIDA

Çiftçilerin merakla beklediği, 2023 üretim yılına ait Hububat, Baklagil ve Dane Mısır fark ödemesi desteği icmalleri askıya çıktı. Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Resmi Gazetede yayımlanan 2023 yılında yapılacak tarımsal Desteklemeler ve 2024 yılında uygulanacak sertifikalı Tohum Kullanım desteğine ilişkin Karar gereğince, 2023 üretim yılı Hububat Baklagil ve Dane Mısır Fark Ödemesi Desteğinden yararlanmak üzere destek almaya hak kazanan üreticilerin ve destek miktarlarının listelendiği 2023 yılına ait İl Merkez ve İlçeler askı icmalleri askıya çıkmıştır” ifadelerine yer verildi.

kirikkalede-hububat-destek-icmallari-askiya-cikti-1.jpg

BUĞDAY İÇİN 1 TL, ARPA İÇİN 0,50 TY DESTEK

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne(ÇKS) kayıtlı olarak arpa, buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünlerini TMO’ya satan ve bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere, 5488 sayılı Kanunun 19 uncu maddesinin (g) bendi hükümleri kapsamında buğday ürünü için kilogram başına 1 TL, arpa ürünü için kilogram başına 0,50 TL “TMO Alım Primi Desteği” ödenecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.