Kırıkkale’de keklikler sıkı takipte!

Kırıkkale’de keklikler sıkı takipte!
 Haber Merkezi
Kırıkkale’nin bazı ilçe ve köylerinde süneyle ve diğer haşerelerle mücadele için doğaya bırakılan kınalı keklikler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından takip ediliyor.

KAÇAK AVCILIK ÖNLENİYOR

Tarım zararlılarıyla biyolojik mücadelede önemli bir rol oynayan keklikleri kontrol ediyor. Kaçak avcılığı önlemek ve keklik popülasyonun artırılması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, doğaya bırakılan keklikleri yakından takip ediyor. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada; “ Doğaya salınan kekliklerimizi, yaban hayatına uyum sağlayana kadar koruma ve gözetim altında tutuyoruz. Kırıkkale DKMP ekiplerimiz tarafından yakından takip edilen keklikler, doğal yaşamlarına en sağlıklı şekilde adapte olmaları için gerekli tüm desteği sağlıyoruz” ifadesine yer verildi.

BİYOLOJİK MÜCADELE GÜÇLENİYOR

Tarım zararlılarıyla mücadelede önemli bir rol oynayan keklikler, bu sayede hem doğanın dengesini korumaya hem de ürünlere zarar veren haşerelerin popülasyonunu kontrol altında tutmaya yardımcı oluyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, keklik popülasyonunu korumak ve kaçak avcılığı önlemek için de çalışmalar yürütüyor. Ekipler, doğaya bırakılan keklikleri GPS takip cihazlarıyla izliyor ve bu sayede kekliklerin avlanmasını engelliyor.

KINALI KEKLİKLER FAYDALI BİR ÇÖZÜM

Kırıkkale'nin ormanlık arazilerine bırakılan kınalı keklikler, süne, kene ve çekirge gibi birçok zararlıyla mücadelede etkili bir şekilde rol oynayacak. Bu sayede hem kimyasal ilaç kullanımının önüne geçilecek hem de doğal denge korunmuş olacak. Kırıkkale'de yürütülen bu proje, biyolojik mücadele yöntemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.