Kırıkkale'de kış aylarının yaklaşmasıyla bu rahatsızlıklara dikkat!

Kırıkkale'de kış aylarının yaklaşmasıyla bu rahatsızlıklara dikkat!
Kırıkkale, kış mevsiminin gelmesiyle beraber özellikle diş sağlığı konusunda dikkat edilmesi gereken bir sorunla karşı karşıya kaldı. Kış aylarında sıkça görülen diş hassasiyeti, ağrıların artmasıyla birlikte günlük yaşantımızı olumsuz etkileyebiliyor.

YETİŞKİN BİREYLERDE SIKÇA GÖRÜLÜYOR

Dişlerin hassasiyeti özellikle yetişkin bireyler arasında yaygın olan bir ağız sağlığı problemidir. Bu hassasiyet, genellikle köpek dişleri ve küçük azı dişlerinde daha belirgin olarak ortaya çıkar. İstatistiklere göre, bu sorun genellikle %72 ila %98 oranında insanlarda görülüyor, özellikle 20-40 yaş arasındaki bireylerde daha sık rastlanıyor. Yaşlı bireylerde ise daha az görülüyor.

dis-hassasiyetini-onlemek-icin-ipuclari-4236.jpg

KADINLAR DAHA FAZLA ÖNEM VERİYOR

Erkeklerde kadınlara göre daha fazla görülen diş hassasiyetinin temel sebeplerinden biri, kadınların ağız hijyenine daha fazla önem vermesi olarak öne çıkıyor.
Eğer çürük sorunu yaşıyorsanız, ağız çalkalama sularını kullanarak diş hassasiyetinizi azaltabilirsiniz. Günde bir veya iki kez ağız gargarası kullanmak, diş sağlığınızı olumlu yönde etkileyecektir. Ağız çalkalama suyu ile ağzınızı 1 dakika boyunca çalkaladıktan sonra, en az 30 dakika boyunca yemek veya içmekten kaçının.

dis-ipi.jpg

DİŞ İPİ ÖNEM ARZ EDİYOR

Dişlerinizin arasını temizlemek için diş ipi veya ara yüz temizleme araçları kullanmak da önemlidir. Florlu ağız bakım suyu, diş macunu veya su tercih etmek, diş hassasiyetini önlemekte yardımcı olabilir. Ayrıca, asitli yiyecek ve içeceklerden kaçınmak da önemli bir adımdır.

d1.jpg

DİŞ HASSASİYETİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Diş çürümesi, dişlerde oyuk veya kırık, eski ve yıpranmış dolgular, diş eti hastalıkları gibi faktörler diş hassasiyetine yol açabilir. Ancak, diş hassasiyetinin temel nedenleri genellikle diş minesinin aşınması veya diş köklerinin açığa çıkmasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.