Kırıkkale’de nereler gezilir?

Kırıkkale’de nereler gezilir?
Kırıkkale, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan tarihe tanıklık etmiş önemli bir ildir. İl, tarihi, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile ziyaretçilerine keyifli bir tatil imkanı sunuyor.

Kış mevsimi doğanın güzelliğinin ortaya çıktığı mevsimdir. Doğasıyla meşhur Kırıkkale’yi tam gezip görme mevsimi olarak karşımıza çıkıyor. Peki Kırıkkale’de nerelere gidebiliriz işte cevapları…

• Çeşnigir Köprüsü ve Çeşnigir Kanyonu: Kızılırmak üzerinde bulunan Çeşnigir Köprüsü, 13. yüzyılda inşa edilmiştir. Çeşnigir Kanyonu ise köprünün altından geçen ve oldukça güzel bir manzara sunan bir kanyondur.

esnigir-koprusu.jpg

• Hasandede Camii ve Türbesi: Kırıkkale'nin Hasandede kasabasında bulunan Hasandede Camii ve Türbesi, 12. yüzyılda inşa edilmiştir. Cami ve türbe, tarihi ve mimari özellikleri ile görülmeye değerdir.

hasandede-turbesi.jpg

• Karaahmetli Tabiat Parkı: Karaahmetli Tabiat Parkı, Kapulukaya Baraj Gölü'nün kıyısında yer almaktadır. Park, içerisindeki orman yapısı, gölleri ve şelaleleri ile ziyaretçilerine doğal bir güzellik sunmaktadır.
• Obaköy ve Yeşil Vadi: Kırıkkale-Ankara karayolu üzerinde bulunan Obaköy ve Yeşil Vadi, piknik, kamp ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler için ideal bir yerdir.
• Kırıkkale Şehitler Parkı: Kırıkkale Şehitler Parkı, şehrin en büyük parkıdır. Parkta, şehitler için yapılmış bir anıt ve şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu bir duvar bulunmaktadır.
• Sulu Mağara: Keskinde bulunan, esrarengiz ve büyülü atmosferiyle iyi vakit geçirmeniz ve güzel fotoğraflar çekmeniz için ideal bir lokasyon. Kayaların arasından gelen suyun biriktiği havuzlu alanı kapsayan 115 metrelik bölüm turizm amaçlı olarak gezilebilmektedir.

sulumagara.jpg

• Taş Mektep: Yine Keskin’de bulunan Taş Mektep, müzik dinletisi ile kendiniz bambaşka bir dünyada hissedeceksiniz. Taş Mektep sizi geçmişte bir yolculuğa sürükleyecek. Neşet Ertaş, Hacı Taşan gibi ustaların ezgileri ile burada eskiyi yad edeceksiniz.

tasmektep.jpg

• Hasandede Peribacaları: Dünya üzerinde çok az yerde rastlanan “Kırmızı Peribacası” oluşumları ilimizin Hasandede kasabasında ve Bahşılı ilçesine bağlı Büyük Sarıkaya köyünde yer almaktadır. Dağların yamacındaki peribacası oluşumları güzelliği ile dikkat çekmektedir. Gün batımında burada harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Hasandede’nin yaklaşık 2 kilometre dışında bulunan doğal oluşumlardan biri olan “peribacaları” rüzgar ve sel sularının, toprağı aşındırmasıyla oluşmuş yeryüzü şekilleridir. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde bu tarz oluşumlara rastlanabilmektedir. Bu ilginç yeryüzü şekilleri ziyaretçiler için uygun ve ulaşılabilir durumdadır. Bölge her yıl Kırıkkale ve diğer illerden gelen birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.