Kırıkkale’de pazar tedbir amaçlı kapatıldı

Kırıkkale’de pazar tedbir amaçlı kapatıldı
 Muhabir
Kırıkkale’nin civar illerinde görülen şap hastalığı nedeniyle canlı hayvan pazarı ikinci bir emre kadar kapatıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, hastalığın komşu illerde görülmesi nedeniyle kapatıldığın söyledi.

HAYVAN GİRİŞ-ÇIKIŞLARI KONTROL ALTINDA

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, civar bölgelerde şap hastalığının görülmesi nedeniyle büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışlarının yapıldığı ‘Canlı Hayvan Pazarı’na giriş ve çıkışları durdurdu. İkinci bir emre kadar hayvan pazarı kapalı tutulacak. Hayvan üreticilerine yönelik gerekli bilgilendirme ve ilaçlama noktasında bilgilendirmeler yapan Tarım ve Orman Müdürlüğü, gerekli hassasiyeti göstererek Kırıkkale’ye canlı hayvan giriş ve çıkışlarını da kontrol altında tutuyor.

AŞILAMA PROGRAMLARI YAPILIYOR

Hayvan pazarının ikinci bir emre kadar kapatılmasıyla ilgili İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, açıklamalarda bulundu. Ateş, “Şap hastalığının komşu illerde görülmesi nedeniyle önlem amacıyla Kırıkkale’deki canlı hayvan pazarı kapatılmıştır. Bu kapsamda Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce alınan komisyon kararı ile Kırıkkale Hayvan Pazarı ikinci bir emre kadar kapatılmıştır. Şap hastalığından korunmak amacıyla hayvan üreticilerimize yönelik aşılama programlarımız dönemsel olarak yapılmaktadır” ifadesini kullandı.

GEREKLİ DUYURULAR YAPILIYOR

Ateş “Şap Hastalığının komşu illerde görülmesi nedeniyle Kırıkkale canlı hayvan pazarı Müdürlüğümüzce alınan komisyon kararı ile kapatılmıştır. Yapılan saha ve sağlık taramalarında hayvanlarda herhangi bir hastalıkla karşılaşılmamıştır. Çiftçilerimize bilginin anlık ulaşabilmesi için Tarım İl Müdürlüğümüz internet sitesinde duyurular yapılmaktadır. Hayvan sağlığı konularında yetiştiricilerimizle SMS yoluyla anlık iletişim sağlamaktayız.

71 BİN ADET BÜYÜKBAŞ HAYVAN VAR

“İl müdürlüğümüz tarafından Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü kapsamında risk teşkil eden yerlere aşılama çalışmaları devam etmektedir. Aşılama ve saha çalışmalarında çiftçilerimize hastalık hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır. İlimiz Hayvancılık Bilgi Sisteminde 3.299 adet kayıtlı işletmede 71.000 adet büyükbaş ve 169.000 adet küçükbaş hayvan varlığına sahiptir.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.