Kırıkkale’de sağlığın önemi anlatıldı

Kırıkkale’de sağlığın önemi anlatıldı
 Haber Merkezi
"Sağlığını Erteleme, Harekete Geç" sloganıyla düzenlenen Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında, Büyükşehir Parkı'nda Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından renkli bir stant açıldı.

HASTALIKLARA KARŞI BİLGİLENDİRİLDİLER

Stantta, vatandaşların sağlığına dair farkındalık yaratmak amacıyla birbirinden önemli konulara değinildi. "Ekranı Değil, Hayatı Yaşa" temasıyla hazırlanan bölümde, ekran bağımlılığının sağlık üzerindeki olumsuz etkileri ve bu bağımlılıktan korunmanın yolları hakkında detaylı bilgiler verildi. Rahim Ağzı Kanseri Tarama Birimi personeli, erken teşhisin önemini vurgulayarak kadınları düzenli kontrole davet etti. Erişkin Psikolojisi Birimi ise mental sağlığın önemine dikkat çekerek, psikolojik destek hizmetleri hakkında bilgi verdi.

il-saglik2.jpg

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİYLE KARŞILAŞTI

Sağlıklı Beslenme ve Obezite Birimi personeli de doğru beslenme alışkanlıkları ve obezitenin önlenmesi konularında vatandaşları bilgilendirdi. Stantta ayrıca, "Her Adımında Aile Hekiminin Yanında" temasıyla Aile Hekimliği hizmetlerinin kapsamı ve önemi anlatıldı.

33.jpg

Aile hekimlerinin, bireylerin sağlıklı yaşam süreçlerindeki rolü ve sunduğu hizmetler hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından düzenlenen bu etkinlik, vatandaşların sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmesine önemli katkı sağladı. Büyükşehir Parkı'nda gerçekleşen stant, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.