Kırıkkale’de yaz Kur’an Kursu öğrencileri kampta buluştu

Kırıkkale’de yaz Kur’an Kursu öğrencileri kampta buluştu
 Haber Merkezi
Kırıkkale il ve ilçe müftülüklerine bağlı tüm Kur’an kurslarında ve camilerde "Yaz Kur’an Kursu" açıldı.

GENÇLİK SINIFLARI AÇILDI

Her sene milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur’an kursları 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü başladı. Bu kapsamda Kırıkkale il ve ilçe müftülüklerine bağlı tüm Kur’an kurslarında ve camilerde "Yaz Kur’an Kursu" açıldı. Bu yıl Yaz Kur’an Kurslarıyla birlikte gençlere yönelik 12-18 yaş arası öğrenciler için Kırıkkale’de "Gençlik Sınıfları" da açıldı.


ORYANTRİNG, OKÇULUK, İZCİLİK

Kız ve erkek öğrencilere yönelik açılan Gençlik Sınıflarında Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra gençlerin yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yer alıyor.

Oryantiring, ebru, resim, pastacılık, drama, sinema, akıl ve zeka oyunları gibi değişik etkinliklerin düzenlendiği kursta öğrenciler hafta sonu Hacılar Beldesi’nde kampta bir araya geldi. Kampta alanında uzman hocalardan oryantring, okçuluk, izcilik, telsiz, harita okuma eğitimi alan öğrenciler, doyasıya eğlendi. Kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı günlerde düzenlenen kampta, öğrenciler kamp ateşi yakarak eğlenceli anlar yaşamak adına çeşitli marşlar söylediler.


EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Çadırlarda geceleyen öğrenciler dolu dolu bir gün geçirdiler. İl Müftü Yardımcısı Kübra Göker ile birlikte kamp alanını ziyaret eden İl Müftüsü Mustafa Topal, kamp hakkında bilgi aldı. Öğrencilerle sohbet eden Müftü Topal, "Programlarımızda ve yaz kurslarımızda emeği geçen bütün müftülük personelimize canı gönülden teşekkür ediyorum, hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.