Kırıkkale’den Tokat’a AFAD desteği

Kırıkkale’den Tokat’a AFAD desteği
 Haber Merkezi
Tokat’ta meydana gelen depremin ardından Kırıkkale AFAD Müdürlüğü ekipleri, bölgede yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere gitti.

İKİ ARAÇLA DESTEK SAĞLANDI

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depren yurdun birçok kentinde de hissedildi. 2 konut, 5 ahır ve 2 minarenin hasar gördüğü Tokat'a Kırıkkale'den 2 AFAD aracıyla birlikte ekipman ve 5 personel bölgeye hareket etti. Yaşanan deprem, Tokat’ın yanı sıra Aksaray, Kırıkkale, Çorum, Kayseri, Çankırı, Kırşehir, Samsun, Yozgat ve Sivas’ta belirgin şekilde hissedildi.

kirikkaleden-tokata-afad-destegi.jpg

BÖLGEYE DESTEKLER SÜRÜYOR

Yerin yaklaşık 6 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem sarsıntının şiddetli olduğu kentlerde panik oluşturdu. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı depremde bölgeye destekler sürüyor. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Tokat ilimizde 2 konut, 5 ahır ve 2 minare hasar almıştır. Yozgat ilimizde 2 katlı bir bina yıkılmış, 8 köyde küçük çaplı hasarlar meydana gelmiştir. Yozgat ve Tokat illerimize Emniyet Genel Müdürlüğünden 1 helikopter, jandarmadan ise 1 İHA sevk edilmiştir." denildi. Bu kapsamda AFAD Kırıkkale İl Müdürlüğünden 5 kişilik arama kurtarma ekibi, 2 AFAD aracı ve ekipmanlarla depremin merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesine doğru hareket etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.