Kırıkkale’nin yüksek kesimlerine kar uyarısı!

Kırıkkale’nin yüksek kesimlerine kar uyarısı!
 Haber Merkezi
Kırıkkale’nin yüksek kesimlerine kar uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre hafta sonu Kırıkkale’de hava sıcaklıkları eksi derecelere düşecek.

UZMANLAR UYARILARDA BULUNDU

Kırıkkale’de artık yazdan kalma havalar geride kaldı. Ekim ayının ikinci haftasının son günlerini geride bıraktığımız şu süreçte havalar her geçen gün giderek soğumaya başladı.

Zonguldak Valiliği'nden yapılan duyuruya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre 17 Ekim 2024 Perşembe gününden itibaren bölge genelinde hava sıcaklıklarının 6 ile 12 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altına ineceği açıklandı.

kis-jpg2.jpg

KAR YAĞIŞININ GÖRÜLMESİ BEKLENİYOR

Soğuk havanın, kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte gelecek hafta başına kadar etkisini sürdüreceği belirtildi. Ayrıca, sıcaklık düşüşü ve yağışla birlikte Batı Karadeniz'in yüksek kesimlerinde sezonun ilk kar yağışının görülmesi bekleniyor. Bu süreçte tarımsal faaliyetler açısından zirai don riskine karşı dikkatli olunması ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahmin, değerlendirme ve erken uyarılarının takip edilmesi gerektiği vurgulandı. Beklenen hava sıcaklık değerleri şöyle: Bolu 9/0, Karabük 10/1, Düzce 13/5, Zonguldak 12/8, Bartın 13/5, Çankırı 14/2, Kırıkkale 14/1. Soğuk hava dalgasının 21 Ekim 2024 tarihine kadar etkili olması öngörülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.