Kışın bu arabaları kullanıyorsanız dikkat!

Kışın bu arabaları kullanıyorsanız dikkat!
 Muhabir
Elektrikli otomobiller, içten yanmalı motorlu araçlara kıyasla birçok alanda avantaj sunsa da, Kış mevsiminde bu avantajlar geçerli olabilir mi?

Elektrikli otomobillerin hayatımıza girmesiyle, yakıt fiyatlarından yakınan vatandaşların tercih ettiği araçlar haline gelmişti. İçten yanmalı motorlu araçlara kıyasla daha cazip gelse de, merak edilen bir konu var: Kış mevsiminde elektrikli arabalara ne olacak ? Bu konu, özellikle kışın kar yağışının ardından günlük hayatımızda pratik sorunlara neden olabilir. Elektrikli araç almayı düşünüyorsanız, kış koşullarının da dikkate alınması önemlidir. İşte detaylar...

tesla-audi-ve-nissan-elektrikli-araclar-guclu-kis-performansini-sergiliyor-2.jpg

KIŞ MEVSİMİ PERFORMANSI MERAK EDİLİYOR

Elektrikli otomobillere olan rağbet, otomobil pazarında etkisini iyiden iyiye hissettiriyor. Elektrikli otomobil modelleri, özellikle yurtdışı menşeili Tesla ve yerli otomobilimiz TOGG bu alanda dikkat çekiyor.
Ancak, elektrikli otomobillerle ilgili merak edilen soru şu: Kış mevsiminde bu araçlar aynı performansı sağlayabilecek mi? Elektrikli otomobil kullanıcıları, karlı ve soğuk hava koşullarında araçlarının performansından endişe ediyorlar.

togg-yerli-otomobil-icin-zorlu-testlerden-surus-videosu-paylasti.jpg

KIŞ OLUMSUZ ETKİLEMİYOR

Elektrikli otomobil kullanıcılarını endişelendiren bir konu olan kış mevsimi, yapılan araştırmalara göre, elektrikli araçların performansını olumsuz etkilemiyor. Elektrikli otomobiller, kışın kar altında sıkışsanız bile, size bir gün boyunca sıcaklık sağlayacak enerjiyi muhafaza edebiliyor.
Ayrıca, gelecekte tüm araçların elektrikli olması durumunda, otoyolların altında ısıtma ve elektrik hattı ile şarj imkanlarının sağlanabileceği belirtiliyor. Dolayısıyla, sosyal medyada dolaşan "Elektrikli araçlar kış mevsiminde işlevsiz!" gibi iddiaların doğru olmadığını gösteriyor.

vjv6eopwkggspykbcyfw2y-1200-80.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.