Alaaddin Güneşer

Alaaddin Güneşer

İyi olmak

     Bir gün başınıza bir iş gelir ve hiç ummadığınız zamanda sizin yardımınıza koşan, derdiniz ile dertlenen, ihtiyaçlarınız için çırpınan, sıkıntılarınızın çözümü için çabalayan biri ile karşılaştığınızda bu hızır mı dersiniz ya,hani işte o zaman yaptıklarınız aklınıza gelir ve şükredersiniz Allah’a, bizim ki de işte tam öyle oldu.

     Dua ederken sürekli ‘’Yarabbi beni iyilerden eyle ve hep iyiler ile karşılaştır ’’diye Allah’a yalvarırım. İnsanlarının  dertleri ile dertlenir ve onların sorunlarının çözümü için çaba sarf ederdim. Ömrüm neredeyse böyle geçti. Bir insanın derdinden hiç dünyalık anlamında menfaat  aklıma da gelmedi. Her zaman insanların sıkıntıları ile ilgilenirken aklımda şu vardı ‘’kim dünyada bir canlının sıkıntılarının çözümünde yardımcı olursa Allah da o insanın hem dünyada hem de ahirette sıkıntısını giderir ’’hadisi şerifi rehberim ve hayat felsefem oldu.

     Sömestre tatili olması sebebi ile torunumu ziyaret için Bingöl’le yolculuk yapıyorduk bir araba bizi sıkıştırdı ve trafik kazası yapmamıza sebep oldu. Kaza esnasında arabamızda yaralananlar vardı. Bir araba durdu ve bir ihtiyacımızın olup olmadığını sordu bizde nezaketen olmadığını söyledik ama çok çaresiz durumda olduğumuzu söylemedik. Diyarbakır Ergani’liymiş ve öğretmen imiş bize yardım için duran araç sahibi. Diyarbakır Ergani denince ilk akla gelen şey terör ve kürt olur değil mi, gerçek olan şey ise insan olmak. Belki de batıda bir çok insanın yapmadığını yaptı.

     Hava çok soğuk, yaralılarımız var ve üşüyoruz işte durumumuz bu. Erganili vatandaş kaza yerinden ayrıldıktan yarım saat sonra tekrar yolundan dönüp yanımıza geldi, yaralımızı alıp 150 km mesafede ki Elazığ Fırat üniversite Hastanesine götürmüş ben ise araba başında kaldım. Yaralılarımızın tedavisi ile ilgilendikten sonra  evine misafir olarak davet etmiş.Hayatımızda kaybolmaya yüz tutmuş değerleri haykırırcasına söz ile değil davranışları ile yanımızdan gelip geçenlere ve unutanlara insanlığı haykırdın. Sana ailem adına teşekkür ediyorum.

     Şimdi soruyorum kendime bunu kaç kişi yapar diye ve düşünüyorum güzel memleketimin bir çok güzel insanı bunu yapmaz. Dil ucundan konuşur yada seyretmeyi tercih eder sadece. Kalbinde sevdası olan sevilir bunu biliyorum. Sende sevildin Denizli Tavas’ta öğretmenlik yapan Ergani’li, öyle sevildin ki kalbimizi kazandın mesut bahtiyar ettin bizleri. Sevdiklerin ile beraber bir ömür mutlu ol. Sevmeye devam et ki mükafatın sevilmek olsun. Allah kalbinden geçen bütün güzel dualarını kabul etsin. Huzur bedenini ve ruhunu kaplasın diyorum.

Bu yazı toplam 2 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaaddin Güneşer Arşivi