Külliyede Siyer dersleri başladı!

Külliyede Siyer dersleri başladı!
 Haber Merkezi
İslami Değerler Külliyesi Siyeri Nebi Müzesi, Yaz Kuran Kursları kapsamında uygulamalı ve görsel anlatımlı Siyer derslerine başladı.

Bu sayede tüm öğrenciler, Kuran-ı Kerim'in yanında Peygamber Efendimizin hayatını da Siyer Müzesi'nde öğrenme imkanı yakalıyor.


ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLİYOR


İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yaz Kuran Kurslarımızda bu sene Siyer derslerine de yer vererek öğrencilerimizin Peygamber Efendimizin hayatını ve ahlakını daha iyi anlamalarını amaçlıyoruz.

Siyer Müzesi'nde uygulamalı ve görsel olarak verilen bu dersler, öğrencilerin ilgisini çekiyor ve öğrenmelerini pekiştiriyor." Siyer dersleri, Kırıkkale İl Müftülüğünden görevlendirilen hocalar tarafından veriliyor.


GÖRSEL MATERYAL OLARAK KULLANILIYOR


“Derslerde, Hz. Muhammed'in (s.a.s.) çocukluğu, gençliği, peygamberliği, hicreti, Medine dönemi ve vefatı gibi konular ele alınıyor. Ayrıca, Siyer Müzesi'nde bulunan eserler de derslerde görsel materyal olarak kullanılıyor. İslami Değerler Külliyesi Siyeri Nebi Müzesi, Kırıkkale'de İslami değerleri ve Peygamber Efendimizin örnek yaşamını yakından tanımak isteyenler için de açık. Müzede, Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatını anlatan çeşitli objeler ve fotoğraflar yer alıyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.