Liseliler üretiyor, 25 kente gönderiliyor
BÜTÇELERİNE DE DESTEK SAĞLIYORLAR
Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri mobilya ve metal alanına ait atölyelerde yaz stajı yaparak üretmiş oldukları ders araç gereçlerinden masa ve sıralar 25 ile gönderiliyor. Öğrenciler örgün eğitim öğretim döneminde okullarında teorik eğitimlerin yanı sıra mobilya ve metal alanlarında uygulama eğitimleri alıyor. Eğitim öğretiminin sona ermesiyle birlikte stajlarını farklı işletmelerde devam eden öğrencilerden bazıları ise eğitim gördükleri okullarındaki atölyeleri tercih ederek bir yandan yaz stajlarını tamamlıyor, bir yandan da üretmiş oldukları ders araçları sayesinde ülke ekonomisine katkı sağlıyorlar. Aldıkları staj ücreti ile de kendi aile bütçelerine destek sağlamış oluyorlar.
EKONOMİYE 20 MİLYON TL DESTEK SAĞLANIYOR
Öte yandan öğrenciler, ileride yapacakları mesleklerini stajlarda uygulamalı görmüş oldukları eğitim sayesinde daha kapsamlı öğrenmiş oluyorlar. Öğrenciler, gelen malzemeleri verilen ölçülere göre kesiyor, kaynak yapıyor, boyuyor ve vidalarla montajlayarak okul sırası ve masasına dönüştürüyor. Hazır hale getirilen masa ve sıralar sayesinde ülke ekonomisine önemli düzeyde katkı sağlanmış oluyor. Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, kentteki meslek liseleri sayesinde ekonomiye 20 milyon lira destek sağlandığını ve hedeflerinde ise 50 milyon lira ciro olduğunu söyledi.
İSTİHDAMA YÖNELİK EĞİTİMLER YAPILIYOR
Telefoncu beraberinde Şube Müdürü Hüseyin Özay ile birlikte okulda incelemelerde bulundu. Okul Müdürü Hilmi Akgün ve öğrencilerden üretimle ilgili bilgi aldı. Telefoncu burada yaptığı açıklamada, meslek lisesi olarak ülkenin ekonomisine önemli kazanımlar sağlandıklarını hatırlattı. Kentte önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Telefoncu, "Kırıkkale'mizde mesleki eğitime yaz tatilinde de devam ediyoruz. Sayın Bakanımızın mesleki eğitime ülke genelinde verdiği önemin bir sonucu olarak, bizler de burada Kırıkkale'mizde, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde ciromuzu artırmaya ve çocuklarımızın istihdamına yönelik eğitimlerimize devam ediyoruz. Yaklaşık bu yıl Kırıkkale'de 20 milyon liraya yakın bir ciro elde etmeyi planladık. Sonuca da ulaşıyoruz. Çocuklarımızın istihdamına yönelik eğitimleriyle beraber tüm çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.
HEM MADDİ DESTEK HEM DE MESLEK ÖĞRENİMİ
Okuldaki sıra ve masa yapımıyla ilgili çok sayıda sipariş aldıklarını dile getiren Telefoncu şöyle konuştu: "Okulumuz almış olduğu siparişleri hazırlayarak Bakanlığımız tarafından yaklaşık 25 ilimize buradan dağıtılıyor. Çok güzel çalışmalar var. Özellikle okul öncesi eğitime, temel eğitimde kullanılmak üzere sıralarımız, masalarımız, metal işlerimiz var gücüyle devam ediyor. Sayın Bakanımız sıkça açıkladı. Asgari ücretin belli oranında çocuklarımız ücretlerini alıyorlar. Hem maddi olarak karları oluyor, onun dışında da mesleği öğreniyorlar. İstihdama yönelik çalışmalar yapıyorlar.”
CİROMUZU YAKLAŞIK 50 MİLYON LİRA HEDEFLEDİK
“En önemli amacımız da Sayın Bakanımızın söylediği gibi ülkemizdeki mesleki eğitime ağırlık verip çocuklarımızın, gençlerimizin istihdamını sağlamak. Bunun dışında buradaki hedefimiz 50 milyon lira. İlimizde, Kırıkkale'mizde bu yılki ciromuzu yaklaşık 50 milyon lira hedefledik. 20 milyonu zaten tutturuyoruz ama önemli olan bunu kat kat artırmak. Çırak öğrencilerimiz konusunda da Sayın Bakanımızın söylediği rakamların daha da üzerine çıkarmak. Sağ olsun Sayın Bakanımız bu konuda çok büyük destekler veriyor."
Öğrencilerden Mert Can ise, "Arkadaşlarımla burada birlikte yaz stajımızı gerçekleştiriyoruz. Hem mesleğimizi geliştiriyoruz. Buradan Türkiye'nin dört bir yanına okullara masa sıra yapıyoruz. Hem de mesleğimiz gelişmiş oluyor. Atölyemize parçalar halinde profiller geliyor. Bizler burada onları kesiyoruz, biçiyoruz ona göre ayarlıyoruz. Deliklerini ayarlıyoruz. Metal bölümü ile birlikte mobilya bölümümüz de var. Kaynak yapıyoruz. Mesleğimizi geliştirmek amaçlı yaz stajımızı burada yapıyoruz. Okulumuzda geleceğimize dair daha iyi şeyler yapmak için kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.
Haber: Ahmet Gökdemir
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.