MAC hangi ülkenin markası? MAC İsrail malı mı? MAC Kozmetik kurucusu kimdir?

MAC hangi ülkenin markası? MAC İsrail malı mı? MAC Kozmetik kurucusu kimdir?
 Muhabir
Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da atandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, MAC Cosmetics İsrail malı mı? İşte detaylar...

MAC İsrail malı mı?

MAC İsrail malı değil. MAC Cosmetics, Kanadalı makyaj sanatçısı Frank Toskan ve güzellik salonu sahibi Frank Angelo tarafından 1984 yılında kuruldu. Marka, 1994 yılında Amerikalı Estee Lauder Şirketler Grubu tarafından satın alındı.

MAC Cosmetics'in kökeni Kanada'dır ve marka, Amerikalı bir şirket tarafından satın alındıktan sonra da Kanada'da faaliyetlerine devam etmekte. Dolayısıyla, MAC Cosmetics'in İsrail malı olduğu söylenemez.

mac-4.jpg

MAC hangi ülkenin markası?

MAC Cosmetics, Kanadalı kökenli bir makyaj markasıdır. 1984 yılında Kanadalı makyaj sanatçısı ve fotoğrafçı Frank Toskan ile güzellik salonu sahibi Frank Angelo tarafından kurulmuştur. 1994 yılında Amerikalı Estee Lauder Şirketler Grubu tarafından satın alınmıştır.

MAC Cosmetics, dünya genelinde 90'dan fazla ülkede satış yapmakta. Ürünleri, İsrail de dahil olmak üzere dünyanın her yerinde üretilmekte. Ancak, markanın merkezi Kanada'dadır ve ürünlerinin tasarımı ve geliştirilmesi de Kanada'da yapılmakta.

MAC Cosmetics, profesyonel makyaj sanatçıları ve moda endüstrisi tarafından tercih edilen bir markadır. Geniş ürün yelpazesine sahip olan marka, ruj, fondöten, allık, göz farı, eyeliner, maskara ve daha birçok farklı makyaj ürününü üretmekte.

mac-3.jpg

MAC Kozmetik kurucusu kimdir?

MAC Kozmetik'in kurucusu Frank Toskan ve Frank Angelo'dur. Frank Toskan, bir makyaj sanatçısı ve eğitimcidir. Frank Angelo, bir moda tasarımcısı ve işletmecisi. İkili, 1984 yılında Toronto, Kanada'da MAC Cosmetics'i kurdu.

Frank Toskan, MAC Cosmetics'te yaratıcılık ve ürün geliştirmeden sorumluydu. Frank Angelo, marka stratejisi ve pazarlamadan sorumluydu. İkili, MAC Cosmetics'i profesyonel makyaj sanatçıları ve tüketiciler için dünyaca ünlü bir marka haline getirdi.

MAC Cosmetics, bugün dünyanın önde gelen kozmetik markalarından biridir. Şirket, her cilt tonuna ve rengine uygun geniş bir ürün yelpazesi sunmakta. MAC Cosmetics, ayrıca, Keith Haring, Kate Moss ve Rihanna gibi ünlülerle işbirliği yaparak moda ve pop kültüründen ilham alan ürünler üretmekte.

mac-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.