Maybelline İsrail malı mı? Maybelline hangi ülkenin markası? Maybelline'in kökeni

Maybelline İsrail malı mı? Maybelline hangi ülkenin markası? Maybelline'in kökeni
 Muhabir
Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da atandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Maybelline İsrail malı mı? İşte detaylar...

Maybelline İsrail malı mı?

Maybelline İsrail malı değildir. Maybelline, Fransa merkezli bir kozmetik şirketi olan L'Oréal'in bir markasıdır. Marka, 1917 yılında New York'ta kuruldu ve 1996 yılında L'Oréal tarafından satın alındı. Maybelline ürünleri, dünyanın her yerinde üretilmekte ve satılmakta.

may-2.jpg

Maybelline hangi ülkenin markası?

Maybelline, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir kozmetik markasıdır. Tam adı "Maybelline New York" olan bu marka, dünya genelinde makyaj ürünleri ve kozmetik ürünleri üreten büyük bir kozmetik şirketi. Maybelline'in kökeni Amerika Birleşik Devletleri'ne dayanmaktadır ve marka, uzun yıllardır kozmetik sektöründe faaliyet göstermekte.

Maybelline, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir marka ve kozmetik ürünleri dünya genelinde birçok ülkede satılan tanınmış bir markadır. İsrail ile herhangi bir bağlantısı bulunmamakta.

may-5.jpg

Maybelline'in kökeni

Maybelline markası, 1913 yılında Amerikalı mucit Tom Lyle Williams tarafından kurulmuştur. Williams, kız kardeşinin kirpiklerini siyahlaştırmak için vazelin ve kömür tozu kullanarak bir karışım yapmıştır. Bu karışım o kadar başarılı olmuştur ki, Williams bunu "Maybelline" olarak adlandırarak satmaya başlamıştır.

Maybelline, kısa sürede popüler bir marka haline geldi. 1920'lerde, Maybelline ilk maskarasını piyasaya sürdü. Bu ürün, Maybelline'in en ikonik ürünlerinden biri haline geldi.

may.jpg

Maybelline'in sahibi

1996 yılında, Maybelline Fransız kozmetik şirketi L'Oréal tarafından satın alındı. L'Oréal, dünya çapında faaliyet gösteren büyük bir kozmetik şirketidir. Maybelline, L'Oréal'in en popüler markalarından biridir.

may-6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.