Milletin bahçesinin ismini millete sorun!

Demokrat Parti İl Başkanı Tolga Ersan ve parti yönetimi, Kırıkkale’ye yaptırılan Millet Bahçesi’nin isminin Recep Tayyip Erdoğan olmasına yönelik çağrıda bulunanlara karşı cevap verdi. 

CELAL BAYAR MİLLET BAHÇESİ OLMALI 
Celal Bayar parkı bölgesi olarak bilinen alanda yapım çalışmaları devam eden Millet Bahçesi’nin isminin “Recep Tayyip Erdoğan Parkı” olarak değiştirilmesi ya da talep edilmesine yönelik çağrılara karşı, Demokrat Parti İl Başkanı Tolga Ersan ve parti yönetimi cevap verdi. Merkez İlçe Başkanı Nahit Günay, parti teşkilatı, yönetimi ve üyeleriyle birlikte çalışmaların yapıldığı alanda açıklama yapan İl Başkanı Ersan, “Madem burası milletin bahçesi, ismini millete sorun.  Bizim önerimiz ‘’Atatürk Havaalanı Millet Bahçesi’’ örneğinde olduğu gibi ‘’Kırıkkale Celal Bayar Millet Bahçesi’’ Olarak Hem Eski İsmini Hem De Anıları Taze Tutarak Kullanılmasıdır. 

KEYFİ İSİM DEĞİŞİKLİĞİ BU KADAR KOLAY MI? 
“Bilindiği üzere 450.909 m2 alan üzerine yapılacak olan Millet Bahçesi 67.289.000 TL sözleşme bedeli üzerinden yapımına başlanmıştı. İçerisinde birçok donatı bulunacak Millet Bahçesinin bir an önce teslim edilmesini bizde kamuoyu gibi heyecanla bekliyoruz. Teslim aşamasına gelen Millet Bahçesi isim tartışmalarını da beraberinde getirmiştir. Sn. Ramazan Canın dediği gibi ‘’milli park içerisinde adeta bir millet bahçesinin’’ son halini de merak ediyoruz. Lakin milli kelimesini her defasında vurgulayarak kullanan iktidar mensupları ve karar vericiler Ulu Önder Mustafa Kemal’in son Başbakanı olan Celal Bayar’ın, ülkenin 3. ve asker kökeni olmayan ilk Cumhurbaşkanının milliliğinden şüphemi etmektedir? 7 den 70 e her kesimin Celal Bayar olarak bildiği Kırıkkale‘nin simge isimlerinden birinde keyfi isim değişikliği bu kadar kolay mıdır? “

MAALESEF SİYASETİN KLASİK BİR YÖNTEMİ
“Kırıkkale yaşayan halkımıza, gurbetteki binlerce Kırıkkaleliye veya sivil toplum kuruluşlarına sorulmuş mudur? Her bir vatandaşımızın hafızalarındaki anılarında Celal Bayar Parkı mevcutken, bu hafızaları sıfırlamak ne derece doğrudur? Amaç nedir? O halde oldubittiye getirilerek isim değişikliği de neyin nesidir? Bir toplumun hafızasını ve değerlerini; değiştirmek, unutturmak, tarihin tozlu sayfasına kaldırmak isteniliyorsa eğer, insanların yoğun bir şekilde telaffuz ettiği, gördüğü, yazdığı simge isimler üzerinden değişiklik yapmak suretiyle bir algı yönetmek maalesef siyasetin klasik bir yöntemi haline gelmiştir.”
Meslek icabı hakim olduğumuz şehir-şehirleşme-kent vizyonu gibi konularda hem deneyimimiz hem de Kırıkkale’de birçok projemiz yer aldığından dolayı iktidarın bu algı operasyonlarını ve hafıza silme yöntemlerini çok net bir şekilde okumaktayız.”

KARAR ALINDIYSA BUNDAN VAZGEÇİLMELİDİR 
“Kamuya mal olmuş sanat yapılarının isimlerinin bizim görüşümüze göre halka sorulması vaciptir. Neden kamu binalarına, belediyelere, şehir meydanlarına sandık kurup bu isimleri halka sormuyorsunuz? Millet bahçesinin ismini neden millete sorulmuyor? Yoksa yaklaşan sonun habercisi olacağından mı korkuyorsunuz? Bizim önerimiz ‘’Atatürk Havaalanı Millet Bahçesi’’ örneğinde olduğu gibi ‘’Kırıkkale Celal Bayar Millet Bahçesi’’ olarak hem eski ismini hem de anıları taze tutarak kullanılmasıdır. Bu düşüncemizi yetkililerin ve kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Her ne şart ve koşul olursa olsun ülkece değerlerimize sıkı sıkıya bağlı olmamız gerekmektedir.”

İHALE BEDELİ REVİZE EDİLMİŞ MİDİR?
“Bir diğer husus ise 67.289.000 TL olan yapım bedelidir. Güncel ekonomik fiyat artışları ve zamlar göze alındığında bu bedel ile bu yatırımın yapılması mümkün gözükmemektedir. Bu ihale bedeli revize edilmiş midir? Revize edilmiş ise kaç defa, hangi yöntem ile revize edilmiştir? Son ihale bedeli nedir? Lütfen kamuoyu ile paylaşınız. Ülkemizin içinde bulunduğu bu atmosferde devletin birçok kurumu özelleştirmek sureti ile satılmıştır. Bu satılan kurumlar park ve bahçe olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sıkıntılar süre gelirken kaynaklarımızı daha mantıklı ve programlı kullanmak gerekmez mi? Tüm ülkede yapılan irili ufaklı 397 adet millet bahçesi göz önünde bulundurulduğu zaman, karşımıza muazzam bir ekonomik bedel çıkmaktadır. Bu rakamların ekonomimize etkisi göz ardı edilemez. Bu kaynak harcamalarının devletimize geri dönüşümü ile alakalı bir planınız var mıdır? Yoksa kaynaklarımız plansız bir şekilde mi harcanmakta mıdır? Peki bu yatırımın işletmesini kim üstlenecektir? Belediye bu alanda ne gibi bir istihdam sağlayacaktır?”

Haber: Burak Çalışkan  
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.