Nivea İsrail malı mı? Nivea hangi ülkenin malı?

Nivea İsrail malı mı? Nivea hangi ülkenin malı?
 Muhabir
Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Nivea İsrail malı mı? İşte detaylar...

Nivea İsrail malı mı?

Nivea İsrail malı değil. Nivea'nın menşei Almanya'dır ve marka, Alman kozmetik şirketi olan Beiersdorf AG tarafından üretilir. Son zamanlarda, İsrail-Filistin sorunu nedeniyle bazı vatandaşlar Nivea ürünlerini boykot etmeye başladı. Bunun nedeni, Nivea'nın İsrail'e destek verdiği yönündeki iddialar. Ancak, Nivea ürünlerinin İsrail ile herhangi bir siyasi veya askeri bağlantısı olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmamakta.

Nivea, dünya genelinde bilinen bir cilt bakımı ve kişisel bakım ürünleri markasıdır. Nivea ürünleri, birçok ülkede satılan ve tüketilen cilt bakımı ürünlerini içerir.

Nivea ürünlerinin İsrail ile herhangi bir siyasi veya askeri bağlantısı olduğuna dair bilgiye rastlanmamıştır. Nivea, kişisel bakım ürünleri üreten bir markadır ve ticari amaçlar doğrultusunda faaliyet gösterir.

nivea-4.jpg

Nivea hangi ülkenin malı?

Nivea, Alman Beiersdorf şirketinin bir markasıdır. 1882 yılında Alman eczacı Paul Carl Beiersdorf tarafından kurulmuş olan Beiersdorf, günümüzde dünyanın en büyük kozmetik şirketlerinden biridir. Nivea markası ise 1911 yılında, kendi türündeki ilk örneği olan bir su içinde yağ emülsiyonunun üretilmesiyle kullanılmaya başlanmıştır.

Nivea'nın üretici şirketi olan Beiersdorf AG, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Nivea ürünleri, dünya genelinde 170'ten fazla ülkede satılıyor. Ürünlerimizin İsrail ile herhangi bir siyasi veya askeri bağlantısı yoktur. Nivea, kişisel bakım ürünleri üreten bir markadır ve ticari amaçlar doğrultusunda faaliyet gösterir" dedi.

Açıklamada ayrıca, "Nivea, tüm müşterilerine ve tüketicilerine eşit davranır. Herhangi bir ayrımcılık veya ayrımcılık yapmaz" ifadelerine yer verildi.

nivea-2.jpg

Nivea'nın sahibi kimdir?

Nivea'nın sahibi, Alman Beiersdorf şirketidir. Beiersdorf, 1882 yılında Alman eczacı Paul Carl Beiersdorf tarafından kurulmuştur. Şirketin merkezi Hamburg, Almanya'da bulunmaktadır. Beiersdorf, dünyanın en büyük kozmetik şirketlerinden biridir. Nivea markası, Beiersdorf'un en önemli markalarından biridir.

Beiersdorf'un hisselerinin %67'si halka açıktır. Kalan %33'lük hisse ise Herz Ailesi'ne aittir. Herz Ailesi, Tchibo Holding'in de sahibidir.

Nivea ürünleri, dünyanın 170'den fazla ülkesinde satılmakta.

nivea-3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.