Noterde işleri olanlar dikkat! Fiyatlarda değişiklik

Noterde işleri olanlar dikkat! Fiyatlarda değişiklik
 Muhabir
Türkiye'de noterlik hizmetlerine yönelik köklü değişiklikler içeren yeni bir kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuluyor.

GÜVENLİ HALE GETİRİLMESİNİ AMAÇLIYOR

23 maddeden oluşan yargı paketiyle noter ücretleri ve çalışma esaslarına ilişkin önemli yenilikler getirilmesi hedefleniyor. TBMM Başkanlığı'na sunulan teklifin, noter ücretleri başta olmak üzere çeşitli işlemlere yönelik düzenlemeleri içerdiği belirtiliyor. Kanun teklifi, noter işlemlerinin daha kolay ve güvenli hale getirilmesini amaçlıyor. Teklifin en dikkat çeken maddeleri arasında, noter ücretlerinin tahsilatına yönelik yenilikler yer alıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte, noterlik ücretleri artık sadece nakit değil, banka kartı veya kredi kartı ile de ödenebilecek. Bu adım, vatandaşların noter işlemleri sırasında ödeme seçeneklerini artırmayı ve süreçleri kolaylaştırmayı hedefliyor

noter2.jpg

NOTER ÜCRET TARİFESİ YILBAŞINDA BELİRLENECEK

Yapılan düzenlemeler, noterlik ücret tarifelerinin belirlenmesinde de bir değişikliğe gidiyor. Her yılın mart ayında açıklanan noterlik ücret tarifesi, yeni düzenlemeyle birlikte artık ocak ayı başında belirlenecek. Bu değişiklikle, yılın ilk gününden itibaren geçerli olacak ücret tarifesinin önceden belirlenmesi sağlanacak. Teklifte yer alan bir diğer önemli madde, noter işlemlerinin dijitalleştirilmesine yönelik. El yazısıyla imza atmak yerine güvenli elektronik imza kullanımı teşvik edilecek ve tüm işlemler Türkiye Noterler Birliği’nin bilişim sistemi üzerinden kayıt altına alınacak. Bu düzenlemeyle noterlik işlemlerinde güvenliğin artırılması amaçlanıyor.

noter3.jpg

ELEKTRONİK İMZA DÖNEMİ BAŞLIYOR

Noterlik hizmetlerine ilişkin kapsamlı değişiklikler getiren bu teklif, 22 Ekim Salı günü TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülecek. Komisyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından teklifin Meclis Genel Kurulu’nda oylanması bekleniyor. Yapılacak bu düzenlemeler, noterlik hizmetlerinin modernize edilmesine ve vatandaşlara daha kolay hizmet sunulmasına yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. Kırıkkale dahil olmak üzere tüm Türkiye’deki noterlik hizmetlerinin dijitalleşmesi ve ödeme yöntemlerindeki yeniliklerin vatandaşlara önemli kolaylıklar sağlayacağı düşünülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.