Ocak ayında yaz havası! Kuraklık zili çalıyor!

Ocak ayında yaz havası! Kuraklık zili çalıyor!
Kırıkkale’de Ocak ayının son günlerine doğru yaklaşırken, mevsimin yağışsız geçmesi çiftçileri tedirgin ediyor.

Dinek Dağı’nda kar yağışlı bir manzara oluşurken, şehir merkezinde ise yazdan kalma bir hava yaşanıyor. Civar bölgelerde de yağışın olmaması kuraklık zilini çaldırıyor.

GECE SAATLERİNDE EKSİYE DÜŞÜYOR

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de yazdan kalma günler yaşanıyor. Ocak ayının son haftalarına girilmesiyle birlikte termometreler 5 ile 8 dereceyi gösteriyor. Gece saatlerinde eksi derecelere düşen hava sıcaklıkları, sabah saatlerinde güneşin etkisiyle birlikte yumuşama gösteriyor. Sabahın erken saatlerinde kuru ve soğuk hava zaman zaman insanları etkisi altında bırakıyor.

ocak-ayinda-yaz-havasi-kuraklik-zili-caliyor2-jpg3.jpg

TARIM SEZONUNU ETKİLİYOR

Sıcak havaların tadını çıkartmak isteyen vatandaşlar meydanlara ve mesire alanlarına akın ederken çiftçiler ise yağışsız havanın topraklarda hasarlar bıraktığını söylüyor. Yeni sezon için yağış bekleyen çiftçiler, tarlalarındaki ekim sürelerini de geciktirebiliyor. Yağışın olmamasıyla birlikte tarlalarda fare ve diğer haşerelerde çiftçilerin ürünlerine zarar verebiliyor.

ocak-ayinda-yaz-havasi-kuraklik-zili-caliyor.jpg

ÇİFTÇİLER YAĞIŞ BEKLİYOR

Meteoroloji Müdürlüğü ise güneşli havanın hafta boyunca devam edeceğini belirtiyor.

Kırıkkale'de uzun yıllardır ilk defa yaşanılan bu denli sıcak hava nedeniyle de vatandaşlar şaşkınlık yaşıyor. Vatandaşlar artık iklim şartlarının değiştiğini, kış ayında yaz yaşandığını söylüyor. Bu durumun hiç iyi olmadığını belirten vatandaşlar, eski kışları özlediklerini dile getiriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.