Omo İsrail malı mı? Omo hangi ülkeye ait?

Omo İsrail malı mı? Omo hangi ülkeye ait?
İsrail-Filistin Savaşı'nın ardından birçok marka ve kuruluşun İsrail malı olup olmadığı araştırılıyor. Peki, birçok ülkede faaliyet gösteren gıda markası Omo İsrail malı mı? Omo hangi ülkenin, nerenin malı?

KAÇ ÜLKEDE SATILIYOR?

Omo, İsrail'in malı değildir. Omo, Hindistan merkezli bir şirket olan Hindustan Unilever Limited (HUL) tarafından üretilir. HUL, dünyanın en büyük 4. tüketici ürünleri şirketidir.

omo-2.jpg

Omo, dünya genelinde 100'den fazla ülkede satılmakta. Türkiye'de de Omo, HUL Türkiye tarafından üretilir ve satılır. Omo, Türkiye'nin en popüler çamaşır deterjanlarından biridir.

omo-3.jpg

Omo'nun İsrail ile herhangi bir siyasi veya askeri bağlantısı olduğuna dair bilgiye ulaşılamamıştır.

OMO KİMİN MALI, HANGİ ÜLKENİN?

Omo, 1954 yılında İngiltere'de Unilever tarafından kurulmuştur. Daha sonra 1956 yılında Hindistan'da da üretilmeye başlanmıştır. Omo, İsrail'de de satılmakta. Ancak bu, ürünün menşei veya üretici şirketi hakkında bilgi vermez. Hindistan Unilever Limited, Hindistan merkezli bir şirkettir ve Omo'nun üreticisidir. Omo, temizlik ürünleri ve kimyasal ürünler üreten bir şirket olan HUL’un ürünlerinden sadece biridir. Omo’nun ürünleri Hindistan’da üretilir ve dağıtılır.

omo-4.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.