Önemli olan para değil, müşteri kazanmak

Bir dönem mobilya mağazalarında eleman olarak çalışıp, hayatını kazanan İş İnsanı Yahya Ünal, 13 yıl önce kurduğu AY Yıldız Nakliyat ve Lojistik Firması ile bugün tüm ülkeye hitap ediyor.

AY YILDIZ NAKLİYAT, HEM ŞEHİR İÇİ HEM DE ŞEHİR DIŞI EŞYALARINIZI ÖZENLE PAKETLİYOR, GÜVENLE TAŞIYOR

Zorluklarla geçen iş hayatını Gazetekale’ye anlatan Ünal, başarı hikayesinin arkasında samimiyet ve güvenin olduğunu söyledi. Ünal, “Önemli olan müşteri kazanmak. İşini kaliteli ve düzgün yaparsan kazanırsın.” dedi.

2010 YILINDA TEMELLERİNİ ATTI

İş yaşantısına mobilya mağazalarında müdür olarak görev yapan ve ilerleyen süreçler sonrasında kendi işini kurmaya karar veren Yahya Ünal, nakliyecilik sektöründe başarıyla ve ilmek ilmek ördüğü Ay Yıldız Nakliyat’ın hikayesini anlattı. Yaptığı piyasa araştırmaları sonrasında 2010 yılında memleketi Yozgat’ta Ay Yıldız Nakliyat’ın temellerini atan Yahya Ünal, 2013 yılında ise Kırıkkale şubesini vatandaşların hizmetine sundu.

AY YILDIZ NAKLİYAT TAKDİR TOPLUYOR

Hem Yozgat’ta hem de Kırıkkale’de Türkiye’nin 81 bölgesine ‘Özenle paketler, güvenle taşır’ sloganıyla hizmet veren Ay Yıldız Nakliyat, günümüzde büyük takdir toplamaya devam ediyor. Yaptığı AR-GE sonucunda nakliye sektöründe Yozgat ile Kırıkkale’de bir açık olduğunu ve bu nedenle Ay Yıldız Nakliyat’ı kurduğunu belirten Ünal, “İnsanlar taşıma konusunda gerçekten çok hassas. Hangi işi yaparsanız yapın kaliteli ve başarıyla yapacaksınız. Bizim için para ikinci planda kalıyor. Önce müşteri memnuniyeti, sonrasında eşyaların zarar görmemesi ve sonrasında para geliyor” dedi.

ayyildiz-1.jpg

KENDİMİZİ HER GÜN YENİLİYORUZ

2010 yılında Yozgat’ta, 2013 yılında ise Kırıkkale’de Ay Yıldız Nakliyat’ı kurduklarını belirten Ünal, “Araçlarımızı ve asansörlerimizi aldık. Ekibimizi oluşturarak bu işin daha kaliteli nasıl yapılacağını göstermek amacıyla yola çıktık. Piyasa genelinde gerçekten çok aşırı talep vardı, araçlar karşılamıyor ve yetişemiyorduk. Bu nedenle şubeleşerek vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet vermeye başladık. Her geçen gün kendimizi yenilerek, müşteri memnuniyetini daha üst seviyelere çıkartmaya çalıştık. Kendimizi her geçen gün yenileyerek yolumuza devam ediyoruz. Bu sektöre girdiğimizde vatandaşta bir korku vardı. Ara işçilerin çalışması gibi olduğunu zannediyordu. Sonrasında bizlere eşyalarını emanet edince aradaki farkı gördüler.”

ayyildiz-7.jpg

SİGORTALI ŞEKİLDE EŞYALARI TAŞIYORUZ

Ünal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugüne geldiğimizde Kırıkkale halkı gerçekten de bizlerden çok memnun. Çünkü eşyalar inşaların değerlileri arasında yer alıyor. Bizler, taşımacılık işlemlerimiz öncesi eşyaları inceliyor ve ev sahibine söylüyoruz. Nerede ne gibi hataların olduğunu bildirdikten sonra sigortalı bir şekilde eşyalarını neredeyse hasar olmadan taşıyoruz. Bizler buraya vatandaşımıza hizmet etmek için geldik. Kırıkkale’de bu işe ilk başlayanlar olarak gururlu ve onurluyuz.”

PARA HER ZAMAN İKİNCİ PLANDA

“Ay Yıldız Nakliyat olarak amacımız vatandaşlarımızın bizlerden aldığı hizmet karşılığında mutlu olması. Bizim sektörde müşteriniz eğer memnun kalıyorsa müşteri müşteriyi getiriyor. Doğal olarak isminiz ev taşıyacak kişiler arasında çabuk şekilde duyulabiliyor. Hem şehir içi hem de şehir dışı konusunda müşterilerimize en iyi yardımı yapmaya çalışıyoruz. Benim yıllardır ticarette öğrendiğim bir şey var. Paradan ziyade müşteriyi kazanmak çok önemli. Eğer ki müşterinin işini önemsemez ve de o işi acele yapmanın derdine düşerseniz, ileriki süreçlerde sizlere gelecek müşteriyi kendi ellerinizde sonlandırmış oluyorsunuz. Müşterinin evinden ayrılırken bizlere paramızı alın hayrını görün diyerek güzel temennilerle bizleri uğurluyorsa o paranın hayrını görüyoruz.”

ayyildiz-2.jpg

PİYASA ARAŞTIRMASINI İYİ YAPSINLAR

“Bizler sunmuş olduğumuz hizmetin daima arkasındayız. İllaki ufak tefek sıkıntılar olacak sonuçta hepimiz insanız. Ama bizler bu sıkıntıları çözmek ve insanlarımızın yüzünün gülmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Sorunlarımızı çözerek, eksiklerimizi üstüne tamamlayarak gidiyoruz. Evlerini taşıyacak müşterilerimiz gerçekten de piyasa araştırmasını iyi yapsınlar. Bu sektöre ilk başladığımızda rakip yoktu ve kendimizi, kalitemizi anlatamıyorduk. İlerleyen süreçte hem resmi hem de merdiven altı tabir edilen şekilde bu işleri yapmaya başladılar. Sonucunda vatandaşımız kıyaslama yaptığında bizim sunduğumuz kaliteyi apaçık gözleriyle görüyor.”

SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

“Bazen müşteriyle anlaşmayı sağlıyoruz sonrasında daha aşağı fiyat verenlerle anlaşıyor. Bizlerden çeşitli bahanelerle vazgeçiyor, sonrasında ise memnun kalmadığı için aynı müşteri diğer bir taşınma sürecinde bizlere geliyor. İlk başlarda insanlar bizleri işçi durağında duran ara işçilerle kıyaslıyordu. Sonrasında rakiplerimiz ortaya çıkınca gerçekten de kaliteli iş yaparsanız vatandaş sizlere ilgi duyuyor. Eşyaları taşırken zaman zaman sıkıntılarla da karşılaşabiliyoruz. İnsanın olduğu her yerde sıkıntı olur ama bizim tek amacımız bu sıkıntıları minimuma indirmek ve gerekli çözümleri üretmek. Kırıklar, çizikler olabilir hepsinin illaki çözümü vardır. İllaki tadilatı, tamiratı veya zarara uğrayan ürünlerin yerine yenisini konulabilir.”

HER PERSONELİMİZ RESMİ KAYITLI

“Bizler Ay Yıldız Nakliyat olarak hepsinin çözümünü üretiyoruz. Bizim tek amacımız müşteriyi memnun ederek evinden gönül rızasıyla çıkmak. Bizim firmamızda çalışan bütün personellerin resmi kaydı vardır. Kaçak işçi çalıştırarak taşıma maliyetini daha aşağı çekebiliriz. Ama bunu yaparsak eğer bizler kalitemizden ödün vermiş oluruz. Ama biz firma olarak tamamen her şeyi resmi olarak yapıyoruz ve müşterinin evini paketlerken evine verdiğimiz hizmette her şeyimizi hesaplıyoruz. Yoksa eşyalara baktıktan sonra hadi şu fiyatı verelim ya da çok aşağı fiyatları verelim şeklinde işler yapmıyoruz.

KALİTELİ VE UYGUN HİZMET SUNUYORUZ

“Kaliteli ve başarılı taşımacılık yaparak müşteri memnuniyetini sağlıyoruz. Bizim işimiz hem makine hem de insan gücü gerektiriyor. Yine dediğim gibi bizim personellerimizin hepsi tecrübeli ve hepsinin birbirinden resmi kaydı vardır. Maliyetleri aşağı çekmek için bu gibi oluşumlara girmedik girmeyeceğiz de. Bizim rakiplerimizden ziyade her önüne geçen asansör alan bu işe girmeye başladı.

Eğer bu işi bilen iyi bir ekibiniz yoksa ve de bu işte tecrübeli değilseniz vatandaşın durumuna göre işin kaçmaması için çok aşağı fiyatlar verebilirsiniz. Ay Yıldız Nakliyat olarak her müşterimizin bütçesine uygun şekilde kaliteli hizmetlerimizi sunuyoruz. Evini taşıyacak olan müşterilerimiz gerçekten de kulaktan duyma laflarla hemen oldu bitti demesinler. Piyasayı araştırarak gönlünün razı geldiği firmalara evinin taşıma işini versinler” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.