Otizmi fark et engelleri yok et
Yayınlanma:
Güncelleme:
Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle yürüyüş gerçekleştirildi. Renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüşe katılanlar, Otizme karşı mavi balonları, gökyüzüne bıraktılar.
Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle yürüyüş gerçekleştirildi. Renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüşe katılanlar, Otizme karşı mavi balonları, gökyüzüne bıraktılar.
MAVİ BALONLU YÜRÜYÜŞ
2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de, eş zamanlı şekilde ‘Farkındalık Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Yağmurlu havaya karşın gencinden yaşlısına çok kişinin duyarlılık gösterdiği yürüyüşe; Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
FARK ET- KABUL ET- BİZİMLE YÜRÜ
Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Müdür Uğurlu, “Nisan ayında “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde tüm dünyada otizm ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda farkındalığın ve duyarlılığın artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın önderliğinde Türkiye genelinde belirlenen “Fark Et- Kabul Et- Bizimle Yürü” sloganının kullanılacağı farkındalık yürüyüşü yapılıyor” dedi.
GELECEĞİMİZİN EN ÖNEMLİ PARÇASI
Uğurlu, “Otizmli çocuklar ve bireylerin sosyal hayatta yer alabilmeleri başlıca hedefimizdir. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün de geleceğimizin en önemli parçası olan çocuklarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en uygun şekilde faydalanmasını diliyorum. Otizmle mücadele eden vatandaşlarımızın yeniden sağlıklı bir hayata kavuşmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadesinde bulundu.
FARKINDALIKLARI KALDIRIYORUZ
Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ise; “Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle bu ay içerisinde gerçekleştirilecek etkinliklerin bütün otizmli çocuklarımıza, ailelerine ve eğitmenlerine yararlı olmasını temenni ediyorum. 2 Nisan tarihi Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, “ Dünya Otizm Farkındalık Günü “olarak ilan edilmiştir” şeklinde konuştu.
SOSYAL HAYATTA BAŞARILI OLABİLMEK
Haktankaçmaz, “Otizm, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen bir gelişim sorunu olarak kabul edilmektedir. Ancak, günümüzde bu tür rahatsızlığı olanlar özel eğitim ile sosyal hayatta başarılı olabilmektedir.”
AİLELERİNE VE EĞİTMENLERİ
“Bu kapsamda ülkemizde ve ilimizde de 2 Nisan’da başlayıp Nisan ayı boyunca devam edecek etkinliklerle otizm ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda farkındalığın ve duyarlılığın arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle bu ay içerisinde gerçekleştirilecek etkinliklerin bütün otizmli çocuklarımıza, ailelerine ve eğitmenlerine yararlı olmasını temenni ediyorum.”
Siyaset
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.