Özbekistan heyeti Kırıkkale’de

Özbekistan heyeti Kırıkkale’de
 Muhabir
Kırıkkale Valiliği, Türkiye'nin yerel yönetim deneyimlerini paylaşmak amacıyla Özbekistan'dan gelen bir heyeti ağırladı. Bu ziyaret, Türkiye'nin TİKA aracılığıyla gerçekleştirdiği uluslararası iş birliği çabalarının bir parçası olarak değerlendirildi.

YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLANLAMA

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı-TİKA iş birliği ile düzenlenen “Yerel Yönetimlerde Stratejik Planlama ve Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesinde Türkiye Modeli Eğitim Programı” kapsamında, Özbekistan Cumhuriyeti’nden gelen heyet, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ı makamında ziyaret etti. Heyete, Özbekistan Mevzuat ve Hukuk Politikası Enstitüsü Baş Araştırmacısı Alimcan Akılov başkanlık etti.

ozbekistan2.jpg

YEREL YÖNETİM REFORM SÜRECİ

Valilik Şeref Defteri’nin imzalanmasının ardından, Vali Mehmet Makas, misafirlerini makamında kabul ederek bir süre görüştü. Görüşmenin ardından, Vali Makas başkanlığında düzenlenen toplantıda, Özbekistan'da devam eden yerel yönetim reform sürecine katkı sağlamak amacıyla, Özbekistan heyetine Valilik ve İl Özel İdaresinin faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

ozbekistan3.jpg

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Özbekistan heyeti tarafından yapılan bu ziyaret, Türkiye'nin, özellikle komşu ülkeler olmak üzere, farklı ülkelerle yerel yönetim konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı yapması, ülkemizin bu alandaki uzmanlığını gösteriyor. Türkiye'nin yerel yönetim modeli, birçok ülke tarafından örnek alınıyor. Bu modelin, demokratik katılım, şeffaflık ve hizmet kalitesi gibi önemli ilkeleri içermesi, diğer ülkelere ilham veriyor. Kırıkkale Valiliği'nin bu ziyaretle Özbekistan heyetine ev sahipliği yapması, ilin uluslararası alanda temsil edilmesi açısından önemlidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.