Pantene İsrail Malı Mı? Pantene hangi ülkenin malı? Pantene'nin kurucusu kim?

Pantene İsrail Malı Mı? Pantene hangi ülkenin malı? Pantene'nin kurucusu kim?
Türkiye’de de satılan İsrail malları da oldukça merak ediliyor. Marka marka İsrail malları araştırılıp boykot edilmekte.Peki Pantene İsrail’in malı mı? Pantene kimin malı? Pantene hangi ülkede kurulmuştur? Pantene ürünü hangi ülkeye, kime aittir?

Pantene İsrail Malı Mı?

Pantene'in İsrail malı olup olmadığı sorusu, son zamanlarda Türkiye'de yaşanan İsrail-Filistin gerilimi nedeniyle gündeme gelmiştir. İsrail'in Filistin'e yönelik baskıları nedeniyle, Türkiye'de bazı vatandaşlar İsrail mallarını boykot etme kararı almıştır. Bu kapsamda, Pantene'in de İsrail malı olduğu iddiası ortaya atılmıştır.

Pantene İsrail malı değildir. Pantene, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir şirkete aittir. Türkiye'de Pantene ürünlerinin üretimi, Procter & Gamble Türkiye'nin Manisa fabrikasında gerçekleştirilmekte.

pan-3.png

Pantene hangi ülkenin malı?

Pantene, Amerika Birleşik Devletleri malı.Pantene, Procter & Gamble şirketine ait bir markadır. Procter & Gamble, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir küresel şirkettir. Pantene, ilk olarak İsviçre'de Hoffmann-La Roche tarafından geliştirildi. 1985 yılında Procter & Gamble tarafından satın alındı.

Bu bilgilere göre, Pantene'in sahibi Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Procter & Gamble şirketidir.

pantene-1.png

Pantene'in İsrail malı olduğu iddiasının kaynağı

Pantene'in İsrail malı olduğu iddiasının kaynağı, Pantene'in ilk olarak İsviçre'de Hoffmann-La Roche tarafından geliştirilmiş olmasıdır. Hoffmann-La Roche, İsviçre merkezli bir ilaç şirketidir. Ancak, Pantene 1985 yılında Procter & Gamble tarafından satın alındığından beri, Pantene'in sahibi Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Procter & Gamble şirketi.

pan-4.png

Pantene Kaç Ülkede Satılmakta?

Pantene, dünyanın 180'den fazla ülkesinde satılmakta. En çok satılan saç bakım ürünlerinden biri olan Pantene, özellikle Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya'da popülerdir. Türkiye'de de oldukça sevilen Pantene, Türk tüketiciler tarafından da yoğun ilgi görmekte.

pan-2.png

Pantene'nin kurucusu kim?

Pantene'nin kurucusu, İsviçre merkezli Hoffmann-La Roche şirketi. 1945 yılında piyasaya sürülen Pantene, ilk olarak İsviçre'de üretilmeye başlanmıştır. Ancak 1985 yılında, Procter & Gamble şirketi tarafından satın alınmıştır. Procter & Gamble, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir şirkettir.

pan-7.png

Haber: Sümeyye Nur Özseven (Stajyer)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum