Peygamberimiz, insanlığın yol haritasıdır

Peygamberimiz, insanlığın yol haritasıdır
 Haber Merkezi
Kırıkkale Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” teması ile kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında program düzenlendi.

HAYATI BİZLERE ÖRNEK OLMUŞTUR

İl Müftülüğü koordinesinde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftü Mustafa Topal, hafta boyunca yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Vali Mehmet Makas, “Bugün, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) dünyayı şereflendirdiği mübarek gecede, hep birlikte huzur ve birlik içindeyiz. Mevlid Kandili’ni idrak ettiğimiz bu gece, aynı zamanda imanımızı tazelediğimiz, ahlakımızı güzelleştirdiğimiz ve birbirimize daha sıkı sarıldığımız bir vesiledir. Peygamber Efendimizin (sav) hayatı, bizlere en güzel örnek olmuştur. O'nun (sav) şefkati, merhameti, adaleti ve sabrı, insanlığın kurtuluşu için bir yol haritasıdır.”

3.jpg

BİR BÜTÜNLÜK İÇİNDE BULUNMAKTADIR

Müftü Topal, “Kimlik ferdin hem bireysel hem de toplumsal açıdan konumlanmasını tayin etmektedir. Kimlik tanınma/tanımlanma ve ait olma şekliyle iki boyutlu bir tarzda meydana gelmektedir. Birinci boyut, ferdin kendisini toplum ortasında nasıl tarif ettiğiyle ilgiliyken, ikinci boyut ise ferdin kendisinin herhangi bir grupla aidiyetini ortaya koymasını kapsamaktadır. Kimlik bu manasıyla hem ferdî hem de toplumsal bir yapıya sahiptir. Kimlik bireysel varoluşun temel unsurlarından biridir ve aynen bireysel gerçeklik gibi toplumla diyalektik bir bütünlük içinde bulunmaktadır. Kimliğin meydana gelmesi sosyal süreçler neticesinde ikame edilmektedir. Kimlik bir defa meydana geldiğinde toplumsal ilişkiler marifetiyle devam ettirilir, şekillendirilir ve hatta tekrardan bir kalıba sokulabilir.

imam.jpg

HAFTA BOYUNCA PROGRAMLAR YAPILACAK

“Bu bağlamda hafta boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı’mız ve İl müftülüklerimizin yapacağı farkındalık meydana getirme çerçevesinde programlarımız olacaktır. Kırıkkale Müftülüğü olarak da Efendimiz (sas)’in hayatından ve mesajlarından istifade ederek bireysel ve toplumsal şahsiyet inşa sürecimize olumlu katkılar yapmak üzere 18.09.2024 Çarşamba saat 17:00 de Amir Ateş ilahi grubundan ilahi dinletisi ve 20.09.2024 Cuma saat 17:00 de Kur’an Tilaveti ve konferans programlarımız Nur Camii Konferans salonunda icra edilecektir. Tüm hemşerilerimiz bu programlarımıza davetlidir. Bu duygularla aziz milletimizin ve Alem-i İslam’ın Mevlid gecesini tebrik ediyor, Mevlid-i Nebi’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.