Red Bull İsrail malı mı? Red bull hangi ülkenin markası? Red bull'un sahibi kimdir?

Red Bull İsrail malı mı? Red bull hangi ülkenin markası? Red bull'un sahibi kimdir?
Türkiye'de bilinen ve de tercih edilen bir marka olan Red Bull markası en çok araştırılan ürünlerden biri. Peki Red Bull İsrail’e mi ait? Red Bull hangi ülkede ne zaman kuruldu? Red Bull markası hangi ülkeye ait? İşte detaylar...

Red Bull İsrail malı mı?

Red Bull İsrail malı değildir. Red Bull, Avusturya merkezli bir şirket olan Red Bull GmbH tarafından üretilmekte. Şirketin kurucusu ve CEO'su Dietrich Mateschitz, Tayland'da Chaleo Yoovidhya tarafından üretilen Krating Daeng adlı enerji içeceğinin Avrupalı damak tadına uyarlanması ile Red Bull'u yaratmıştır.

red-4.jpg

Red bull hangi ülkenin markası?

Dünyanın en popüler enerji içeceği markası olan Red Bull, Avusturya merkezli bir şirket olan Red Bull GmbH tarafından üretilmektedir. Şirketin kurucusu ve CEO'su Dietrich Mateschitz, Tayland'da Chaleo Yoovidhya tarafından üretilen Krating Daeng adlı enerji içeceğinin Avrupalı damak tadına uyarlanması ile Red Bull'u yaratmıştır.

Red Bull, ilk olarak 1 Nisan 1987 tarihinde Avusturya'da piyasaya sürülmüştür. Kısa sürede büyük bir başarı elde eden içecek, kısa sürede dünyanın birçok ülkesinde satışa sunulmuştur. Red Bull, günümüzde dünyanın 187 ülkesinde satışa sunulmakta. 2022 yılı verilerine göre, Red Bull'un dünya çapında günlük satış miktarı yaklaşık 7,5 milyon kutudur.

Red Bull, sadece bir enerji içeceği markası olmanın ötesinde, aynı zamanda bir spor organizasyonu şirketidir. Red Bull, Formula 1, MotoGP, Red Bull Air Race, Red Bull X-Fighters gibi birçok spor organizasyonunu düzenlemekte.

Red Bull'un üretimi ve dağıtımı Avusturya merkezli şirket tarafından yürütülmektedir. Şirketin Avusturya'da yanı sıra, Tayland, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Almanya gibi ülkelerde de üretim tesisleri bulunmaktadır. Red Bull, Avusturya'nın en büyük ihracat ürünleri arasında yer almaktadır. Şirketin 2022 yılı cirosu 11,4 milyar avro olmuştur.

red-1.jpg

Red bull'un sahibi kimdir?

Dünyanın en popüler enerji içeceği markalarından biri olan Red Bull'un sahibi, Avusturyalı iş adamı Dietrich Mateschitz'dir. Mateschitz, 1944 yılında Avusturya'da doğmuştur. 1984 yılında Tayland'da üretilen Krating Daeng isimli enerji içeceğinin Avrupa versiyonunu geliştirmek için Taylandlı iş adamı Chalerm Yoovidhya ile ortak olmuştur.

Dietrich Mateschitz, Red Bull'un kurucu ortağı ve CEO'sudur. 1944 yılında Avusturya'da doğmuştur. 1984 yılında Tayland'da üretilen Krating Daeng isimli enerji içeceğinin Avrupa versiyonunu geliştirmek için Chalerm Yoovidhya ile ortak olmuştur.

Chalerm Yoovidhya, Red Bull'un diğer kurucu ortağı ve hissedarıdır. 1923 yılında Tayland'da doğmuştur. Krating Daeng isimli enerji içeceğinin yaratıcısıdır. 2012 yılında ölmüştür.

Mateschitz ve Yoovidhya aileleri, Red Bull GmbH'nin %49'ar hissesine sahiptir.

red-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.