Rektör Aslan, Yenişehir esnafıyla bir araya geldi

Rektör Aslan, Yenişehir esnafıyla bir araya geldi
 Haber Merkezi
Kırıkkale Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, 2024-2025 akademik yılı öncesinde Yahşihan Yenişehir Mahallesi esnafı ile Senato Salonu'nda bir araya geldi.

ULUSLARARASI GÖSTERGELER OLDU

Senato Salonu'nda gerçekleşen buluşmada Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz, Prof. Dr. Sedat Aktan ile Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci hazır bulundu. Öğrencilerimizin daha iyi hizmet alması için Üniversite ile esnafın iç içe olması gerektiğini belirten Aslan, ''Rektörlük görevine başladığım günden bugüne en çok önem verdiğim konulardan birisi uluslararası göstergeler olmuştur. Bu anlamda Times Higher Education (THE) uluslararası sıralamalarında başarı grafiğimizi yıldan yıla yukarı taşıyoruz. Geçen sene THE Asya Üniversiteleri sıralamasında 600+ bandındayken bu yıl 501+ bandındayız.”

ÖĞRENCİ SAYISINDA ARTIŞ

“GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralamasında 937. sıradan 888. sıraya yükseldik. Uluslararası alanda THE sıralamasında 1501+ bandındayız. Genç üniversiteler sıralaması olan THE Young University Rankings’te 501+ sıradayız. Zamanla bu sıralamamız daha da yükselecek. Dün bu salonda 18 Endonezyalı genç oturuyordu. Bu gençler Üniversitemizi ve şehrimizi gezdiler. Bu ziyaretlerin doğal olarak şehrimize ve esnafımıza da katkısı olmaktadır. Bu hususta Üniversitemizin uluslararası göstergeleri yükseldikçe şehrimize başka ülkelerden gelen öğrenci sayısının da artacaktır. Şehrimizi hem ulusal hem uluslararası alanda tanıtıyoruz. Üniversitemize yeni gelen öğrencilerimizin şehrimizi görmeleri ve tanımaları için şehrimizde geziler düzenliyor ve tanıtıyoruz.'' dedi.

RAHAT HİSSETTİRMEMİZ LAZIM

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Aktan, “Kırıkkale'de doğup büyüyen biri olarak, benim kızımın da burada öğrenci olduğunu ve arkadaşlarıyla beraber sizlerden hizmet aldığını ifade etmek isterim. Öğrencilerin Üniversitemizi tercih ederken barınma ve ekonomik gerekçeleri araştırdıklarını gördüm. Şehrimizde barınma imkanlarının gelişmiş olduğunu düşünüyorum. Esnafımızın hizmet standartlarının da iyi olduğunu biliyorum. Öğrencilerimize kendi memleketindeki gibi rahat hissettirmemiz lazım. Bunun için bir müşteri gözüyle değil de evladımız gibi bakıp öyle davranmamız gerekir.” dedi.

4-001.jpg

HER BOYUTUYLA ÇOCUK KONGRESİ

Yeni açılacak bölümlere gelecek hocalar, aileleri ve öğrenciler ile şehrimize yeni kişilerin geleceğini ve hizmet alacak kişi sayısının artacağını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, “Uluslararası ilişkilerimiz güçlendikçe buraya gelen heyetlerin sayısının artıyor. 17-19 Ekim tarihlerinde Uluslararası Her Boyutuyla Çocuk Kongresi yapacağız ve sonucunda da Batı'dan Doğu'ya dünyanın birçok yerinden rektör, rektör yardımcısı, akademisyen, dekan hatta milletvekili şehrimize gelecek. Kırıkkale bizim memleketimiz o yüzden İnşallah bir adım öteye götürmeye çalışacağız.'' ifadelerini kullandı.

6.jpg

HİZMETTEN ÖTÜRÜ MEMNUNUZ

Ankara'da yaşayan yakınlarının Üniversiteyi tercih etme nedenlerinden birisinin de Yenişehir esnafının verdiği hizmet olduğunu belirten Başalan, ''1993 yılında Üniversitemizde göreve başladım. 2000 yılından itibaren de Yahşihan'da ikamet ediyorum. Yenişehir Mahallesi'nin günlük rutin ihtiyaçlarımızı karşılayabildiği bir yer. Burada ki esnafımız ile ticari ilişkilerde bulunuyoruz ve verdikleri hizmetten ötürü memnunuz.'' şeklinde konuştu.

HER ANLAMDA KATKIDA BULUNUYORUZ

Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Üniversiteyi Konya'da okurken Kırıkkale'nin ne kadar güzel bir şehir olduğunu anladığını belirterek, kızının da Üniversitemizin öğrencisi olmasının şehrimize verdiğimiz önemi vurgulamakta olduğunu ifade etti. Üniversitemize ve genel olarak şehrimize, yönetim olarak her anlamda katkıda bulunmaya çalıştığını söyledi.

Konuşmanın ardından esnaflar Rektöre, nazik davetleri dolayısıyla teşekkür ettiler. Karşılıklı görüş alışverişi ve soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, esnafların sorularını cevapladı. Toplantı fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.